C.T. Popescu: Simona Halep s-a bătut singură

Data actualizării: Data publicării:
ctp maini explica

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că jocul de astăzi al Simonei Halep i se pare „inexplicabil”, în condițiile în care românca, aflată pe prima poziție WTA, a fost învinsă de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki cu scorul 0-6, 2-6. Simona s-a bătut singură, crede comentatorul de tenis.

Cristian Tudor Popescu:

„E un meci ciudat ce am văzut astăzi. Se mai întâmplă și astfel de momente. Nu aş fi de acord că a dominat Wozniacki de la un capăt la celălalt. Nici nu era nevoie, pentru că Simona s-a bătut singură astăzi. Ea a început meciul destul de crispată şi au fost două momente în primul game şi în al doilea în care şi-a pierdut încrederea şi a început să nu mai simtă mingea. Primul moment - o minge trimisă cu rama de Wozniacki, care a căzut moale în apropierea fileului, Simona a avut tot timpul să o ajungă, Wozniacki a rămas descumpănită și Simona, în loc să pună o scurtă a trimis mingea crispată pe fundul terenului în out.

A pierdut în felul ăsta primul game, în game-ul al doileaSimona a reuşit la 30-40 un cros foarte apăsat, cu dreapta, Caroline nu a mai putut decât să îi ridice un lob înalt, dar scurt, o minge care venea la 3 metri de fileu şi în care simona trebuia să dea un smatch de sus. Pentru că această lovitură nu îi este familiară, simonei, ea a încerc un drive volley înghesuit din pricina traiectoriei mingii şi a trimis în fileu.

De acolo a intrat în regim de crispare, nu a mai avut ritm, nu a mai simţit mingea. Cum se iese din aşa ceva i-a spus Daren Cahill. La 5-0 a venit pe teren şi i-a spus lucrul cel mai potrivit: să rămână în punct, să lungească schimburile. În astfel de situații trebuie să lovești mingea de cât mai multe ori ca să îţi intri în ritm.

Însă Simona încerca tot felul de lovituri riscante după 3-4-5 schimburi, încerca să facă punctul cu lovitură tare la linie, or Cahill i-a spus: nu vezi că faci prea multe greşeli neforţate?. Rămâi în punct angajează-te într-un meci. Eşti pregătită pentru asta.

În mod inexplicabil, Simona a rămasă inertă, nu a dat curs sfaturilor, a continuat cu aceleaşi smucituri necalibrate, aşa că nu a fost prea greu pentru Wozniacki să o învingă. În setul doi au fost momente în care meciul se putea relansa, dar a intervenit serviciul excelent a lui Wozniacki, e un capitol la care a progesat şi cu care i-a anulat şansele Simonei.

Expresia lui Wozniacki de la sfârșitul meciului, când au venit la fileu, spune totul. Adică: mă bucur că am câştigat, dar nu prea înţeleg ce s-a întâmplat cu tine.

Important este ca Simona să îşi scoată această înfrângere din cap, pt că are posibilitatea să se califice în semifinale pe mâna ei, dacă o bate pe Elina Svitolina, aceasta nefiind în cea mai bună formă, aşa cum este Wozniacki.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri