Calcule în grupa lui Halep. Cum poate ajunge în semifinale

Data actualizării: Data publicării:
2016 US Open - Day 2
NEW YORK, NY - AUGUST 30: Simona Halep of Romania returns a shot to Kirsten Flipkens of Belgium during her first round Women's Singles match on Day Two of the 2016 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 30, 2016 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Învinsă de româncă în primul meci, Madison Keys s-a impus lejer în partida de azi cu Dominika Cibulkova. Jucătoarea din Statele Unite a avut nevoie de două seturi pentru a se impune, scor 6-1, 6-4. După primele două partide, Kerber e lider în Grupa Roşie cu două victorii, în timp ce Halep şi Keys au câte o victorie şi o înfrângere. Românca are totuşi un avantaj: în ultimul meci din grupe va evolua împotriva Dominikăi Cibulkova, în timp ce Keys va avea de jucat cu liderul WTA.

Chiar dacă are două victorii, nici Kerber nu este sigură de accederea în semifinalele Turneului Campioanelor, iar Cibulkova, cu două înfrângeri, păstrează şi ea şanse teoretice la calificare.

Astfel, Simona are nevoie de un succes în ultimul meci din grupă, dar nici aşa nu are calificarea garantată. În schimb, un eşec nu o va scoate din calculele calificării, însă şansele vor fi doar teoretice, scrie digisport.ro.
Ce se întâmplă dacă:

1. Victorie Halep, victorie Kerber - Halep adună două victorii şi merge în semifinale de pe locul secund
2. Victorie Halep, victorie Keys - Halep, Kerber şi Keys ar aduna câte două victorii, astfel că criteriul meciurilor directe nu va mai conta. Se va lua, în schimb, în calcul, setaverajul:
a. Halep bate în două seturi, Keys învinge în două seturi: Halep şi Keys merg mai departe.
b. Halep învinge în două seturi, Keys se impune în trei seturi: Halep şi Kerber merg în semifinale.
c. Halep se impune în trei seturi, Keys bate în două seturi: Keys merge mai departe de pe primul loc, în timp ce Simona şi Kerber (setaveraj 4-3) vor fi departajate de gameaveraj.
d. Halep învinge în trei seturi, Keys se impune în trei seturi: Kerber câştigă grupa, a doua sportivă care va merge în ultimul act se va alege între Simona şi Keys la gameaveraj.

Cum am precizat anterior, există posibilitatea ca Simona să ajungă în semifinale şi cu un eşec în ultima partidă. Într-un prim scenariu, e nevoie să îi ia set Cibulkovăi, iar Kerber să se impună în duelul cu Madison Keys cu 2-0. Astfel, Keys, Halep şi Cibulkova vor avea câte o victorie, dar la setaveraj sportiva noastră va sta cel mai bine: -1 (3 seturi câştigate, 4 pierdute). Există posibilitatea ca Simona să meargă mai departe şi cu înfrângere cu 2-1, iar Keys să îi ia un set liderului mondial. În acest scenariu, Cibulkova, Keys şi Halep vor avea câte un succes şi setaverajul identic (-2; 3 seturi câştigate, 5 pierdute). Diferenţa va fi făcută de gameaveraj.

Clasament grupa roşie

1. Kerber: 2 victorii (4-1 seturi)
2. Keys: 1 victorie (2-2 seturi)
3. Halep: 1 victorie (2-2 seturi)
4. Cibulkova: 0 victorii (1-4 seturi)

Criterii de departajare:

1. Numărul mai mare de victorii
2. Rezultatul din meciul direct, dacă două jucătoare se află la egalitate
3. În cazul în care mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, se vor lua în calcul următoarele criterii:
a. setaverajul (diferenţa dintre numărul de seturi câştigate şi numărul de seturi pierdute)
b. gameaverajul (diferenţa dintre numărul de gaemuri câştigate şi numărul de gameuri pierdute)
c. numărul cel mai mare de gameuri câştigate

Ediţia din acest an a Turneului Campioanelor va fi transmisă ÎN DIRECT de Digi Sport între 23 şi 30 octombrie.

Din 2017 vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri