Ce spun Simona Halep și Darren Cahill despre calificarea în finală la Cincinnati și meciul cu Muguruza

Data actualizării: Data publicării:
Western & Southern Open - Day 8
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat, sâmbătă seară, în finala turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, după ce a învins-o cu scorul de 6-2, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 151 WTA, beneficiară a unui wild card. 

Western & Southern Open - Day 8
Foto: Guliver/GettyImages

Halep va evolua în ultimul act al competiției cu spaniola Garbine Muguruza, locul 6 WTA, care a trecut, în semifinale, cu scorul de 6-3, 6-2, de actualul lider WTA, jucătoarea cehă Karolina Pliskova.

Pentru Simona Halep este a doua oară când ajunge în finală la Cincinnati și este pentru a treia oară în acest an când se află la o victorie de locul 1 WTA, după ce a ratat oportunităţi similare în finala de la Roland Garros şi în sferturile de finală de la Wimbledon, pe care, însă, le-a pierdut.

E un sentiment grozav, că pot juca din nou în finală. Acest meci a fost foarte bun. Cred că am jucat cel mai bun tenis al meu. Mă bucur de acest moment, mă simt grozav pe aceste terenuri, după cum a spus-o și ieri, iar mâine (duminică - n.r.) sper să dau din nou tot ce am mai bun”, a declarat Simona Halep, citată de digisport.ro.

(VIDEO. Simona Halep, interviu EXCLUSIV pentru Digi Sport)

Halep și Muguruza s-au mai întâlnit de trei ori până acum. Muguruza a câştigat ambele întâlniri care au avut loc pe hard -  în 2014, în turul al doilea al turneului de la Wuhan, scor 2-6, 6-2, 6-3, şi în 2015, în Fed Cup, scor 6-4, 6-3. Halep are ultima victorie, în 2015, în optimi la Stuttgart, scor 3-6, 6-1, 6-3. Întrebată despre acest lucru, Simona a răspuns:

Trebuia să-mi amintești că m-a bătut de două ori pe hard? Poate mâine e rândul meu, cine știe... O să încerc să lupt și dacă pot să câștig, voi fi foarte fericită cu titlul”.

Pentru Simona, finala de la Cincinnati va fi a patra din acest an, după cele de la Madrid, Roma și Roland Garros și prima pe care nu o joacă pe zugră.

Am foame de trofee în acest an, va fi o mare provocare mâine și o mare oportunitate pentru mine. Va fi un meci foarte greu, eu campioană de Grand Slam, va trebui doar să vin aici și să dau tot ce pot”, a mai spus Halep, care are un singur titlu în 2017, cel obținut la Madrid.

Vom vedea dacă va fi noroc sau va fi experienţă din nou. Îmi doresc să ajung acolo, însă nu trebuie să fiu disperată după acest lucru pentru că, dacă voi merita, voi fi acolo. Vom vedea. Am mai multă experienţă, nu mă mai gândesc aşa de mult, bineînţeles că e aceeaşi emoţie, fiind acolo aproape, dar sunt sigură că, dacă o să merit, o să fiu într-o zi acolo", a mai spus Halep, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Cu fair-play, Simona o vede totuși favorită pe Muguruza: „Nu este uşor pentru că tot timpul pune presiune, dar este bine că m-am antrenat contra ei, am simţit un pic nivelul ei de joc, însă una e la antrenament şi alta e la joc. Vom vedea", a declarat Simona Halep.

Citiți și: Ce spune Garbine Muguruza despre meciul cu Simona Halep

Darren Cahill, mulţumit de Simona, crede că va avea un meci de cinci stele cu Muguruza

Antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, speră ca eleva sa să fructifice şi a treia şansă de a deveni lider mondial, în finala din această seară cu Garbine Muguruza.

Chiar şi dacă nu va reuşi de această dată, va mai avea şanse. A avut un an grozav şi ne dorim să ne iasă acum. Mai mult decât atât, este finala unui turneu mare, Cincinnati, a pierdut finala de aici în urmă cu câţiva ani cu Serena, a pierdut în semifinale anul trecut cu Kerber, aşa că a avut câteva şanse. Este din nou într-o finală, o voi lăsa să se bucure de asta. A jucat un tenis foarte bun, nu trebuie să vorbim, ştie ce are de făcut, dar mai important este că ea este hotărâtă să câştige încă un trofeu, să iasă şi să joace cel mai bun tenis al ei. Dacă joacă aşa va fi greu de bătut, dar şi Garbine Muguruza joacă un tenis încântător", a spus australianul într-un interviu EXCLUSIV pentru Digisport:

Cahill anticipează un duel de cinci stele între Halep şi Muguruza.

Cred că va fi o bătălie dificilă, amândouă joacă foarte bine. Simona poate va porni cu şansa a doua pentru că va evolua împotriva campioanei de la Wimbledon, iar Garbine joacă foarte bine. Nu va avea nimic de pierdut, trebuie să îşi dea drumul la joc şi vom vedea ce se va întâmpla. S-au antrenat împreună destul de mult, sunt prieten cu Sam Sumyk, antrenorul Garbinei. S-au pregătit împreună destul de mult. La meciurile directe au oscilat, ambele au avut victorii. Cred că planul de joc va fi neschimbat, trebuie să încerce să fie agresivă, să controleze punctele. Garbine este foarte bună din spatele liniei, controlează bine terenul şi va încerca să o împingă în spate cât de mult cu putinţă", crede antrenorul în vârstă de 51 de ani.

Darren Cahill mizează și pe susţinerea fanilor români în finala de la Cincinnati.

Iubesc fanii români, Simona are parte de încurajări pe deplin la fiecare turneu. Nu contează unde suntem, putem fi în America, putem fi în Europa, putem fi în Australia, dar ea primeşte multe încurajări. Îi iubesc pe români şi sper că vor continua să îi fie alături”, a afirmat Cahill.

Finala de la Cincinnati, Garbine Muguruza - Simona Halep, va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, duminică, de la 21:00.

Câştigătoarea turneului primeşte 522.450 de dolari şi 900 de puncte WTA, iar finalista 260.970 de dolari şi 585 puncte WTA.

În acest moment, diferenţa dintre Pliskova şi Halep în clasamentul WTA este de cinci puncte.

Pentru Halep, finala de la Cincinnati va fi a 26-a din carieră şi a patra din acest an. Ea are în palmares 15 titluri câştigate în circuitul profesionist.

Simona Halep a ajuns anul trecut în faza semifinalelor la Cincinnati, când a pierdut, cu 3-6, 4-6, în faţa germanei Angelique Kerber. În 2015, Halep a evoluat în finală, fiind învinsă de Serena Williams, cu scorul de 6-3, 7-6 (5).

Titluri WTA de simplu: 15 - Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 10 - Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Citiți și: 

Halep, calificată. C. T. Popescu: Urmează o finală memorabilă la Cincinnati

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri