CTP: Haideți să vă spun ce n-am înțeles la Irina

Data publicării:
170423_BEGU_FINAL_11_INQUAM_PHOTOS_Bogdan_Chesaru
Foto: Inquam Photos / Bogdan Chesaru

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 reușita echipei României de tenis feminin în competiția cu Marea Britanie din Fed Cup și a atras atenția asupra unui gest lipsit de fair-play al Irinei Begu, cea care a adus, practic, victoria delegației române.

Hai să vă spun și ceva ce n-am înțeles. Irina ați văzut ce a făcut la sfârșitul meciului: s-a dus direct la bancă, s-a dus direct la Sorana Cîrstea și la ceilalți coechipieri și s-au îmbrățișat. Nu s-a dus la fileu să dea mâna cu adversara și apoi ambele la arbitru pentru a da, ambele, mâna cu el, conform protocolului oricărui meci de tenis. Aș fi preferat să facă acest gest. Nu-i obligatoriu, să știți. S-au mai văzut în istoria tenisului momente în care jucătorul sau jucătoarea a refuzat să strângă mâna adversarului. Dar după părerea mea, Heather Watson nu are niciun fel de amestec. Nici măcar nu e vorba de Johanna Konta, care a fost implicată în incidentele de ieri. Deci, ar fi trebuit să meargă și să dea mâna cu adversara și cu arbitrul. Așa se face, indiferent de ce se întâmplă în timpul meciului. Irina a avut o nemulțumire la un moment dat, în legătură cu o minge la linie, arbitrul a dat-o bună, Irina a considerat-o out, dar nu contează așa ceva. La sfârșit, așa spune tradiția, onoarea, în tenis: te duci și dai mâna cu adversarul și cu arbitrul. Putea s-o facă, cel mai bine, era și mai frumos, să spunem așa”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

170423_BEGU_FINAL_10_INQUAM_PHOTOS_Bogdan_Chesaru
Foto: Inquam Photos / Bogdan Chesaru

Jocul Irinei l-a rezumat chiar ea: N-am jucat cel mai bun tenis al meu, dar important e că am câștigat. A fost un meci foarte tensionat, emoții de ambele părți, crispate ambele jucătoare, multe greșeli, important este că Irina a avut psihicul mai tare decât al lui Heather Watson și în momentele importante ale meciului a știut să se mobilizeze, obținând această victorie la limită în ambele seturi: 6-4, 7-5”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

170423_BEGU_FINAL_11_INQUAM_PHOTOS_Bogdan_Chesaru
Foto: Inquam Photos / Bogdan Chesaru

Pe de altă parte, a subliniat el, rămânând în grupa a doua valorică, fetele pot să păstreze interesul pentru tenis pe care jocurile lor îl stârnesc în România. În primul rând Simona, bineînțeles, dar și aceste meciuri de Fed Cup, cu echipe bune. Dacă nu rămâneam în grupa valorică, ar fi fost mai rău, scade nivelul și interesul spectatorilor, a punctat comentatorul.

România a dovedit că este o echipă în această înfruntare, sigur, Simona este cea care a imprimat încredere prin siguranța pe care a dovedit-o în ambele meciuri. Ea a câștigat clar: 6-4, 6-1, apoi 6-1, 6-3. Nu a avut nicun moment de ezitare în acesta zile și asta a injectat încredere întregii echipe”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Cristian Tudor Popescu nu crede că incidentele cu Ilie Năstase le-au mobilizat și le-au motivat mai mult pe fete. „Simona Halep era pregătită pentru acest meci din toate punctele de vedere. Ea a venit la Constanța cu dinții și pumnii strânși, hotărâtă să dea tot și mai ales să o învingă pe Johanna Konta. Nu a contat pentru Simona nimic în afară de jocul ei pe teren. Iar Irina a fost acum încurajată de victoria clară a Simonei în fața Johannei Konta”, a repetat jurnalistul.

În ceea ce-l privește pe Ilie Năstase, prefer să nu mai comentez, haideți să uităm cât mai repede acest incident, bine că nu au fost alte consecințe pentru echipa noastră. Mergem înainte, rămânem în tenisul feminin care contează”, a încheiat CTP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri