CTP: Simona Halep și-a regăsit reflexele de învingătoare

Data actualizării: Data publicării:
halep_simona
Simona Halep of Romania celebrates after winning a game against Sabine Lisicki of Germany during their 2015 US Open Women's singles round 4 match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on September 7, 2015. Halep won 6-7(6), 7-5, 6-2. AFP PHOTO/JEWEL SAMAD / AFP / JEWEL SAMAD

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că decisiv în meciul Simonei Halep cu australianca Samantha Stosur, în urma căruia s-a calificat în sferturi la Miami, a fost psihicul româncei, deoarece nu s-a panicat, a fost încrezătoare, și-a păstrat „privirea mangustei” și a reușit să câștige. De asemenea, jurnalistul a precizat că Simona Halep avea nevoie de această victorie după ultimele șase săptămâni în care sportiva a suferit o serie de înfrângeri și s-a confruntat cu probleme medicale. 

„Nu contează acești trei ani cât cele șase ultimele săptămâni pe care le-a traversat Simona în care a fost nevoită să facă tușa, să suporte dureri la genunchi, nesiguranța în legătură cu ce tenis o să mai poată juca. A avut câteva victorii simple la jucătoare mai slab cotate și o înfrângere clară în fața Kristina Mladenovic, așa că pur și simplu avea nevoie de acest meci cu puternica asutraliancă Samantha Stosur. Uneori e mai util un meci greu câșigat decât unul ușor și Stosur i-a oferit exact asta. A plimbat-o, a alergat-o vreme de aproape două ore în primele două seturi și Simona și-a regăsit încrederea și reflexele de învingătoare. Decisiv a fost psihicul Simonei, care în momentul 5-2 în setul 2 pentru Stosur, când meciul între jucătoare de asemenea valoare este ca și câștigat, Simona a avut o privire rece, privirea mangustei de acum câțiva ani când scriam primul editorial despre ea. Nu s-a panicat, a depășit aceste săptămâni, luni de frustrare din ultima vreme și chiar și la mingea de meci pe care a avut-o Stosur la 5-4, acolo e emblematic ce s-a întâmplat. Simona a riscat, a lovit decisiv. Totul sau nimic și a făcut ambele puncte.  Asta înseamnă încredere, stabilitate psihică și setul trei a fost o formalitate, după ce a reușit Simona să îi spargă barajul, să îi spargă încrederea australiencei”, a spus jurnalistul. 

De asemenea, Cristian Tudor Popescu a adăugat că Simona începe să se reapropie de jocul care a consacrat-o. 

„Încă un semn foarte bun, este deplasarea Simonei stânga dreapta, acolo a destabilizat-o pe australiancă, pentru că Stosur lovește foarte tare și lung, schimbă direcția și Simona a reușit să îi ajungă aceste torpile și să i le retrimită de suficient de multe ori pentru ca australiancă să greșească”, a spus jurnalistul. 

În sferturi, Simona Halep va evolua cu jucătoarea britanică Johanna Konta, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10. Cele două s-au mai confruntat odată în 2015, când britanica a ieșit învingătoare. 

„Johanma e o jucătoare în continuă ascensiune, în ultimul an a crescut foarte mult, a căpătat din ce în ce mai mult contur, are niște arme, servește foarte bine. Ea vine cu mai multe meciuri în picioare și pe o traiectorie ascendentă, în vreme ce Simona vine după accidentare. După părerea mea va conta mult această victorie muncită, cu mari emoții, la limită, unde Simona a putut să vadă cât poate și ce mai poate să facă. Cred că asta va conta în meciul cu Johanna Konta. Simona are șansa ei dacă își menține profilul psihic din meciul cu Stosur, probabil o va învinge cu aceeași armă: deplasarea stânga dreapta”, a spus Cristian Tudor Popescu. 

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Miami după un meci de infarct cu Samantha Stosur. Românca a avut o revenire de senzaţie şi a salvat chiar şi o minge de meci. Halep a început slab disputa - adversara a câştigat cu 6 la 4 primul set şi a condus cu 5 la 2 în actul secund. A fost momentul în care a cincea jucătoare a lumii a schimbat soarta confruntării. Halep i-a anulat australiencei o şansă de a închide dispută şi a restabilit egalitatea (set 2, 5 la 4, avantaj Stosur). Stosur a resimţit şocul şi nu a mai contat în meci. La capătul a două ore şi zece minute, Halep s-a impus cu 4 la 6, 7 la 5 şi 6 la 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri