Presa internaţională vs. Ilie Năstase

Data actualizării: Data publicării:
170422_FEDCUP_ILIE_NASTASE_19_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Reacţiile lui Ilie Năstase alimentează cu subiecte reporterii din Anglia. Ziarele şi televiziunile din Marea Britanie au relatat scandalul în detaliu, iar pe Twitter au fost peste 8000 de comentarii pe tema incidentelor.

Ilie Năstase: De ce mă filmează, mă, aia? C... dracului!

Ilie Năstase: De ce mă filmezi?

Reporter britanic: Pentru că asta este meseria mea.

Ilie Năstase: Nu e treaba ta. Nu ai nicio slujbă, pentru că eşti proastă!

Fostul număr unu mondial din tenis a avut acest schimb de replici cu un reporter din Regat în momentul în care ieşea din arena de unde fusese evacuat. Jurnalista a povestit pe Twitter că şi după ce a oprit camera, Ilie Năstase a continuat să o jignească.

„A doua mea confruntare cu Ilie Năstase. Când am oprit camera mi-a spus că sunt urâtă, doar pentru a avea ultimul cuvânt”, a scris pe Twitter, Eleanor Crooks.

Tot pe contul de Twitter, reporterul a povestit ca înainte sa înceapa meciul, Ilie Nastase a căutat-o la masa presei ca să o tragă la răspundere pentru că a povestit în presa britanica gluma pe care o făcuse despre culoarea copilului nenăscut al Serenei Williams.

Se pare că funcţia lui Năstase este în joc. Tocmai a venit în sala de presă şi mi-a spus că sunt proastă în repetate rânduri.(...) Apropo, am înţeles că nu pricepe că a făcut ceva greşit, dar la vârsta sa şi în acest context nu cred că are vreo scuză”, a scris Eleanor Crooks.

Ieşirile lui Ilie Năstase au dat apă la moară jurnaliştilor britanici. Cotidianul The Sun scrie în ediţia online „Ruşine, set şi meci! Partida de Fed Cup dintre Marea Britanie şi România, suspendată după ce Johanna Konta a izbucnit în lacrimi, jignită de Ilie Năstase”.

„Năstase devine «nasty»: Konta în lacrimi după ce căpitanul echipei României a făcut-o 'f****** b****' şi l-a înjurat pe arbitrul de scaun, provocând haos... la câteva ore după ce a avut o ieşire nervoasă faţă de o jurnalistă în legătură că remarcile sale rasiste despre copilul Serenei”, a notat şi Daily Mail. Jurnalul menţionează că întâlnirea de Fed Cup a fost umbrită de „explozia lui Năstase” şi aminteşte de declaraţiile controversate făcute de fostul sportiv anterior, precum şi faptul că românul a fost căsătorit de patru ori.

Daily Mirror notează că Ilie Năstase le-a înjurat pe britanice, ceea ce a făcut-o pe Johanna Konta să plângă, "în timpul unei confruntări haotice de Fed Cup".

Sky Sports scrie, de asemenea, că întâlnirea dintre România şi Marea Britanie a fost umbrită de comportamentul lui Ilie Năstase. 

Televiziunea BBC a surprins şi ea momentele tensionate de pe teren care îl au protagonist pe Ilie Năstase.

Nu am mai vazut aşa ceva întâmplându-se la un meci de Fed Cup”, a spus comentatorul.

Presa britanică se foloseşte de aceste incidente pentru a vorbi încă o dată despre întâmplarea care a avut loc la conferinţa de presă de vineri, înaintea meciurilor Fed Cup de la Constanţa. În timpul fotgrafiei de grup, Ilie Năstase a aruncat o întrebare nepotrivită spre Anne Keothavong, căpitanul nejucător al britanicelor: În ce cameră stai?

La rândul lor, jurnaliştii de la The Guardian spun că, prin comportamentul său, Ilie Năstase a transformat un simplu eveniment sportiv într-o farsă.

„Sunt 45 de ani de când cei aflați pe terenul central la Wimbledon se ridicau în picioare, pentru a-l apauda pe carismaticul entertainer care a fost Ilie Năstase. După comportamentul îngrozitor al românului la Constanța, din acest weekend, din timpul întâlnirii de Fed Cup, e greu de crezut că spectatorii britanici îl vor mai aclama vreodata cu atât de mult entuziasm”, a scris The Guardian.

Iar cei de la The Telegraph spun că este timpul ca tenisul şi sportul să scape de „dinozauri” ca Ilie Năstase.

Şi presa din alte ţări a relatat incidentele de la Mamaia. Agenţia France-Presse îl numeşte „vulgar” pe Ilie Năstase şi menţionează că „legenda tenisului din România” a rămas fără acreditarea pentru Fed Cup.

„Barajul dintre Marea Britanie şi România s-a trasformat în scandal, sâmbătă, la Constanţa. După victoria Simonei Halep cu în primul meci, Johanna Konta a început foarte bine, dominând-o pe Sorana Cîrstea,...până când britanica a izbucnit în lacrimi. Mai întâi destabilizată de publicul ostil, jucătoarea, extremde emoţionată, s-a dus la arbitrul de scaun pentru a se plânge de nişte afirmaţii ale lui Ilie Năstase", scrie L'Equipe.

Le Figaro notează că fostul campion Ilie Năstase este anchetat de ITF, după „afirmaţii deplasate” despre sarcina Serenei Williams. Francezii scriu şi că Năstase a avut „remarci nepotrivite” la adresa Annei Keothavong înainte de meci, când a întrebat-o în două rânduri în ce cameră stă.

Şi France Info scrie despre scandalul provocat de Ilie Năstase prin declaraţiile făcute despre copilul nenăscut al Serenei Williams, dar şi despre scandalul de la meciul Cîrstea - Konta.

Italienii de la Corriere dello Sport au subliniat că Ilie Năstase a fost „eroul negativ” al întâlnirii dintre România şi Marea Britanie.

(surse: Digi24, News.ro)

Citiți și:  Nervi și lacrimi la Fed Cup. Ilie Năstase, investigat de șefii tenisului mondial

Ilie Năstase a rămas fără acreditarea la Fed Cup

FOTOGALERIE. Momente tensionate la meciul Konta-Cîrstea din Fed Cup

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri