Șeful Federație Române de Tenis: Au scris pe genunchi o suspendare provizorie

Data publicării:
tenis racheta FB

Președintele Federației Române de Tenis spune că ITF a luat decizia de a-l suspenda pe Ilie Năstase „într-o grabă ieșită din comun” chiar când cei de la organizație au auzit că fostul sportiv român voia să se ducă cu un buchet de flori la echipa Marii Britanii. De asemenea, George Cosac a precizat că va trimite un memoriu la forul internațional de tenis pentru că nici echipa Marii Britanii nu a respectat regulamentul. Mai mult, șeful FRT a adăugat că a fost un scandal concertat, că Năstase nu ar fi vorbit așa dacă nu ar fi fost „stârnit” și că „probabil” a greșit și fostul sportiv român.  

„Azi, într-o grabă ieșită din comun când cei de la ITF au auzit ca Năstase intenționează să vină să salute fetele, să dea un buchet de flori echipei Marii Britanii s-au grăbit și au scris pe genunchi o suspendare provizorie până când Federația Internațională va lua o hotărâre. Și noi, mâine cu juriștii, după ce am reanalizat toate înregistrările vom trimite un memoriu la Federația internațională și considerăm că Năstase nu e un criminal. Era oarecum suspendat în momentul în care a fost dat afară de pe teren, important e că fetele îl iubesc și și-au dorit foarte mult să-l vadă un minut înainte să intre pe teren sau măcar după terminarea meciurilor. Federația internațională n-a acceptat nici treaba asta. Se vor vedea și felicita la hotel”, a spus președintele Federației Române de Tenis. 

De asemenea, George Cosac a explicat că echipa Marii Britanii a părăsit terenul de joc, înainte ca arbitrul principal și cel de scaun să termine discuția, ceea ce este împotriva regulamentului. 

„Din simpla revedere a imaginilor se vede foarte clar că echipa britanică părăsește terenul în timp ce arbitrul principal și arbitrul de scaun sunt în dialog. Deci ei habar n-aveau de intenția echipei britanice de a părăsi terenul de joc. Nu e în regulă. Era un moment în care Sorana conducea. Mai mult, jucătoarea n-avea ce căuta la arbitru prin regulament. Singurul care poate contesta sau avea o discuție cu arbitrul e căpitanul nejucător. Se poate vedea foarte clar cum Konta trece de căpitanul nejucător și are discuția directă cu arbitrul. Probabil că și Năstase a greșit, sunt multe de discutat de aceea vom face și un memoriu”, a spus șeful FRT. 

George Cosac a precizat că speră că ITF va lua o decizie corectă. 

Cine îl știe pe Năstase știe că are patru fete cum și nu cred că în condiț
ii normale fără să fi fost stârnit ar fi vorbit ce a spus.Federația Internațională încă nu a luat o hotărâre definitivă. E suficient ca unul să arunce cu o piatră. Și în presa internațională cancan-ul face mai mult ca performanța sportivă. Ilie Năstase este un geniu al tenisului. Este un brand și dacă a greșit, iată că și în media internațională cancanul face mai mult decât performanța propriu-zisă. Fetele azi au fost mai motivate în urma scandalului de ieri și când au văzut ce turnură a luat totul și-au dorit cu atât mai mult să obțină victoria în teren,  să demonstreze care e realitatea și că totuși a fost un scandal concertat”, a concluzionat președintele Federației Române de Tenis. 

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat, duminică, pe contul oficial de Twitter, că fostul tenisman Ilie Năstase a fost suspendat provizoriu ca urmare a comportamentului pe care l-a avut la întâlnirea de Fed Cup România - Marea Britanie, astfel că nu va avea acces la competiţiile ITF şi nu va primi acreditare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri