Simona Halep s-a calificat în finală la Cincinnati

Data actualizării: Data publicării:
Western & Southern Open - Day 7
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep este din nou aproape de a deveni în premieră lider mondial. Dacă va câştiga turneul din Statele Unite, va urca pe primul loc în ierarhia WTA, depăşind-o pe Karolina Pliskova, care a fost eliminată în semifinale de Garbine Muguruza, relatează Digisport.ro.

Western & Southern Open - Day 8
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 00.35. Simona s-a calificat în finala de la Cincinnati. A învins-o pe Sloane Stephens în două seturi, scor 6-2, 6-1.

Sloane Stephens a fost sufocată de ritmul Simonei Halep şi de unghiurile deschise găsite de româncă. Numărul 2 mondial şi-a ţinut cu precizie adversara departe de linia de fund, a obligat-o să translateze lăţimea terenului, să intre în schimburi lungi de mingi, iar americanca nu a rezistat, scrie News.ro. Având şi primul serviciu de partea ei, Halep a controlat fără probleme partida şi nu a mai avut nevoie de intervenţia antrenorului Darren Cahill.

În primul set, Halep a obţinut două break-uri, la 1-1 şi 3-1 şi s-a impus cu 6-2, după 28 de minute. Setul al doilea a avut o desfăşurare aproape identică. Halep a mai obţinut un break în plus, la 5-1, şi a pus capăt partidei după 55 de minute.

În finala care va avea loc duminică, Halep o va întâlni pe Garbine Muguruza, de la ora 21:00, ora României, partidă ce va fi transmisă în direct și în exclusivitate de Digi Sport 2.

Citiți și: C. T. Popescu: Urmează o finală memorabilă la Cincinnati

Garbine Muguruza ocupă locul 6 WTA și a trecut, în semifinale, cu scorul de 6-3, 6-2, de actualul lider WTA, jucătoarea cehă Karolina Pliskova.

Simona Halep și Garbine Muguruza s-au mai întâlnit de trei ori, Muguruza câştigând ambele întâlniri pe hard - în 2014, în turul al doilea al turneului de la Wuhan, scor 2-6, 6-2, 6-3, şi în 2015, în Fed Cup, scor 6-4, 6-3. Halep are ultima victorie, în 2015, în optimi, la Stuttgart, scor 3-6, 6-1, 6-3.

Citiți și: Trebuia să-mi amintești de asta? Ce spun Simona Halep și Darren Cahill despre întâlnirile cu Muguruza

Câştigătoarea turneului primeşte 522.450 de dolari şi 900 de puncte WTA, iar finalista 260.970 de dolari şi 585 puncte WTA.

În acest moment, diferenţa dintre Pliskova şi Halep în clasamentul WTA este de cinci puncte.

Pentru Halep, finala de la Cincinnati va fi a 26-a din carieră şi a patra din acest an. Ea are în palmares 15 titluri câştigate în circuitul profesionist.

ACTUALIZARE 00.03. Simona Halep câștigă primul set cu scorul 6-2.

ACTUALIZARE 23.35. A început meciul Halep-Stephens.

ACTUALIZARE. Meciul a fost amânat pentru ora 23.35.


În această seară, în semifinală, Halep o va întâlni pe Sloane Stephens, din Statele Unite, la ora 23:15. Meciul va fi transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 2 şi LIVE TEXT&VIDEO pe digisport.ro.

Este a şaptea întâlnire între cele jucătoare, Halep impunându-se de patru ori până în prezent. Cel mai recent, în urmă cu două săptămâni, în primul tur la Washington, când constănţeanca de 25 de ani a câştigat în două seturi, scor 7-6, 6-0.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri