Simona Halep, victorie în primul meci de la Turneul Campioanelor

Data actualizării: Data publicării:
simona

Simona Halep a început duminică seria de întâlniri din cadrul ediției de anul acesta a Turneului Campioanelor. În primul meci, Simona Halep a învins-o pe Madison Keys, numărul 7 WTA, cu 6-2, 6-4.

simona madison keys martina nabratilova

ACTUALIZARE – Simona Halep a câștigat meciul împotriva lui Madison Keys cu scorul 6-2 , 6-4 după o oră și 8 minute. 

Va juca următorul meci împotriva câştigătoarei partidei dintre liderul mondial, Angelique Kerber şi Dominika Cibulkova.

Simona Halep a început în forţă ediţia din acest an a Turneului Campioanelor. Numărul 7 WTA, Madison Keys, nu i-a pus probleme româncei. Cu un serviciu bun şi foarte atentă la retur, Halep a făcut două break-uri în primul set şi s-a impus cu 6 la 2, în mai puţin de 30 de minute. Actul secund a fost mai echilibrat. Halep a făcut repede un break, dar s-a văzut egalată la 4. Românca a revenit imediat în avantaj: a câştigat un nou game pe serviciul adversarei, printr-o execuţie perfectă. După o oră şi 8 minute, Halep şi-a adjudecat victoria, prima din Grupa Roşie.

Este mereu o plăcere să joc pe acest teren, dau ce am mai bun de fiecare dată şi vreau să câştig fiecare meci jucat aici”, a declarat Simona Halep.

În meciul cu Madison Keys, Simona Halep a avut un procentaj de 59% pe primul serviciu şi doar 12 greşeli neforţate, faţă de cele 41 ale adversarei sale.


 

ACTUALIZARE. Un moment mai dificil pentru Simona în setul al doilea, la scorul de 1 la 2. Îi cere sfatul lui Darren Cahil, care îi spune să se liniștească, să stea bine pe picioare și să se concentreze la teren. Rapid, scorul devine 2-2 în setul al doilea, pentru ca apoi Simona să treacă în avantaj: 3-2.

ACTUALIZARE. Simona câștigă primul set fără emoţii, cu 6-2, în mai puţin de jumătate de oră.

Partida a început la ora 12:00 și este transmisă de Digi Sport 2. Detalii, aici.

Scorul partidelor directe este 4 la 1 în favoarea româncei, iar ultima victorie a obţinut-o în sferturile de la Wuhan, 6 la 4, 6 la 1.

Halep a fost relaxată înainte de startul competiţiei din Singapore.

„După fiecare victorie merg să cumpăr ceva pentru mine. Sper ca aici să câştig mai multe meciuri, pentru că am nevoie să-mi cumpăr câte ceva. Îmi place mult să fac cumpărături, aşa că sper să obţin câteva victorii”, a glumit Simona Halep.

Simona Halep joacă în Grupa Roşie la Turneul Campioanelor, alături de Angelique Kerber, Madison Keys şi Dominika Cibulkova.

Grupa Roşie:

Angelique Kerber
Simona Halep
Madison Keys
Dominika Cibulkova

Grupa Albă:

Agnieszka Radwanska
Karolina Pliskova
Garbine Muguruza
Svetlana Kuznețova

Calificată la turneul de la Singapore pentru al treilea an la rând, Simona Halep are amintiri plăcute din 2014. Atunci, românca a învins-o clar pe Serena Williams în faza grupelor, dar americanca şi-a luat revanşa în finală.

În schimb, anul trecut, Halep nu a ieşit din grupe.

Acest turneu înseamnă foarte mult pentru mine, este ceva special. Suntem doar opt jucătoare aici, cele mai bune opt din lume, iar pentru mine e a treia participare la rând. Mă simt foarte bine din punct de vedere fizic, mult mai bine decât anul trecut. Sunt bine şi mental, sunt proaspătă şi pot spune că sunt gata", a spus Simona Halep, citată de digisport.ro.

După meciul lui Halep, pe Digi Sport 2, se joacă partida dintre liderul WTA, Angelique Kerber şi Dominika Cibulkova.

Primele două sportive clasate în fiecare grupă se vor califica în semifinale. Finala este programată la 30 octombrie.

Turneul Campioanelor se dispută la Singapore din 2014 şi contractul de organizare este valabil până în 2018. La ediţia din acest an, premiile totale sunt de şapte milioane de dolari. Învingătoarea poate primi peste două milioane de dolari şi până la 1.500 de puncte WTA

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri