Bolnavii vor fi puşi la plată. Doar primii 20 de pacienţi vor fi consultaţi gratuit de medicul de familie

Data publicării:
PACIENTI LA RAND

Medicii de familie din Iaşi susţin că le este imposibil să respecte cerinţele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi consideră că prevederile din noul contract cadru încalcă drepturile pacienţilor.

„Restricţionăm, de fapt, dreptul pacientului de a ajunge la medicul de familie la care ne-am străduit să fie cât mai liber şi cât mai accesibil. De altfel, este un eşalon la care accesibilitatea ar trebui nelimitată,” spune Anca Deleanu, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Iaşi.

Singurul avantaj ar fi că pacienţii care nu constituie urgenţe s-ar programa şi astfel s-ar evita aglomeraţia de la uşa cabinetului. Totuşi, bolnavii sunt speriaţi că vor fi nevoiţi să scoată 30 de lei din buzunar pentru o consultaţie sau să vină cu noaptea în cap la cabinet ca să fie siguri că sunt printre primii.

„E o bătaie de joc la adresa oamenilor. Asta pot să vă spun. Îmi pare foarte rău că am ajuns până aici şi noi am muncit cu adevărat,” spune un pacient revoltat.

În Iaşi sunt peste 400 de medici de familie, iar reprezentanţii lor dau asigurări că vor purta negocieri cu şefii din Sănătate pentru ca această prevedere să nu intre în vigoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri