Bal caritabil pentru copiii cu autism. Digi24 s-a implicat în acest eveniment

Data publicării:
bal

Vedete de televiziune, artişti, ambasadori sau oameni de afaceri au venit să le ofere o şansă copiilor cu autism, prin donaţiile făcute în cadrul Balului Albastru. Au fost scoase la licitaţie zeci de obiecte personale - de la bijuterii sau obiecte vestimentare până la tablouri.

„Am strâns resurse în valoare de 30.000 de euro. Sperăm ca anul aceasta să strângem, chiar dacă e an de criză, o sumă mai mare”, a spus Andreea Sorescu

Postul nostru de televiziune s-a implicat în acest eveniment. „Digi 24 oferă celui care licitează mai mult o lecţie de gătit în direct cu Marius Tudosiei”, a explicat Alice Iacobescu

Banii strânşi în urma evenimentului vor fi folosiţi pentru integrarea copiilor cu autism în şcoli. Starea pacienţilor poate fi ameliorată, dacă tratamentul începe la timp.

„Asta încercăm să facem aici: să atragem atenţia. Am făcut-o şi noi de nenumărate ori la noi în emisiune şi am arătat că autismul nu este o boală, e o condiţie care poate fi depăşită, cu suficientă atenţie a celor din jur”, a subliniat Marius Pancu.

„Trebuie să ajutăm acesti copii. Sunt copiii speciali. Din păcate, sunt din ce în ce mai mulţi care se nasc cu această boală”, a spus Izabela Pănescu.

În România există însă puţini specialişti şi puţine centre de recuperare, iar tratamentul este foarte scump. Asociaţiile estimează că în România ar exista 30.000 de persoane care suferă de autism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri