Câţi alegători cu drept de vot sunt în Mureş? Diferenţe în minus în ziua alegerilor

Data publicării:
stampila votat

 

Surse din Prefectura Mureș au declarat duminică, pentru Agerpres, că în funcție de cei 426.650 de alegători care figurează în registrul Autorității Electorale Permanente au fost tipărite 1.407.945 buletine de vot, care ar acoperi necesarul de buletine de vot plus rezerva de 10% prevăzută de lege și că tipărirea unui supliment de peste 40.000 de buletine de vot chiar în preziua alegerilor nu s-ar fi justificat.

În prezent suplimentul de buletine de vot care a fost tipărit sâmbătă, în județul Alba, și care nu a putut fi distribuit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, secțiilor de votare se află sub pază militarizată într-o instituție publică din Târgu Mureș.

Pe de altă parte, autoritățile din Târgu Mureș susțin că indiferent după care statistici au fost tipărite buletinele de vot, numărul lor a fost oricum insuficient, fiind distribuite 98% din necesarul prevăzut de lege.

Instituția Prefectului - Județul Mureș a anunțat duminică dimineața, după deschiderea urnelor, că nu poate oferi o poziție oficială în acest caz, ca urmare a unor dispoziții ale Ministerului Afacerilor Interne, referitoare la comunicare.

Sâmbătă seara, Partidul Național Liberal a solicitat demisia prefectului de Mureș, Lucian Goga, după ce Instituția Prefectului a distribuit secțiilor de votare mai puține buletine de vot decât numărul stabilit prin lege, reclamând disfuncționalități și reținerea nejustificată a președinților secțiilor de votare până la preluarea suplimentului de buletine de vot.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, inspector principal Andreea Pop, a declarat pentru Agerpres că într-adevăr persoanele din structurile însărcinate cu paza secțiilor de votare 'au procedat la preluarea pazei secțiilor de votare în momentul în care au fost toate buletinele de vot preluate'.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri