INTERACTIV. Admitere la facultate cu sau fără media de la bacalaureat?

Data publicării:
adriana nedelea 1

 

Admitere la facultate cu sau fără examen, cu sau fără media de la bacalaureat?

Vă aşteptăm opiniile în formularul de comentarii şi pe pagina de Facebook, iar pe cele mai interesante le vom prezenta în jurnalele Digi24.

Context 

Absolvenţii de liceu care au reuşit să obţină diploma de Bacalaureat îşi depun acum dosarele la facultate. Ca să fie siguri că vor ajunge studenţi, unii dintre ei se înscriu chiar şi la cinci unităţi de învăţământ superior. Dacă la fiecare dintre ele plătesc taxe de înscriere cuprinse între 100 şi 200 de lei, sumele pot ajunge la valori considerabile.

Absolvenţii se înscriu în număr mare la facultăţile unde se intră doar pe baza dosarului, însă mulţi renunţă dacă sunt admişi la specializările unde se dă examen de admitere. Acesta este un joc riscant pentru unele facultăţi, chiar şi pentru unele mai căutate, care sunt nevoite să organizeze o nouă sesiune de admitere la toamnă.

Doar o treime dintre candidaţi urmăresc cu o adevărat o anumită specializare. Ceilalţi se mulţumesc să devină studenţi, indiferent unde se nimereşte să fie admişi. Însă experţii spun că astfel apar generaţii întregi de licenţiaţi care, după absolvire, îşi găsesc cu greu un loc de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri