Bani pentru învățătoare. Dana Blându a fost demisă de conducerea Școlii nr. 10. Avocat: am atacat decizia

Data publicării:
scoala 10

Actualizare 13.27. Avocatul învățătoarei Dana Blându a spus că a atacat de principu decizia de demitere. „Fără doar și poate vom câștiga acest proces, pe totala lipsă de probe”, a spus el.

Avocatul a mai spus că starea psihică a învățătoarei nu este foarte bună în acest moment. „Gândiți-vă că după 20 și ceva de ani de munca pățește așa ceva”, a spus el.

______________________

Actualizare 12.42. Femeia care a publicat înregistrarea în care învățătoarea Dana Blându cerea bani părinților spune că avea mari îndoieli că, în această ședință, se va decide demiterea cadrului didactic. „Mă bucur foarte mult că s-a întâmplat acest lucri”, a spus ea.

Întrebată de ce nu vrea să-și dezvăluie numele, femeia a declarat la Digi24 că fiica sa mai are opt ani de școală gimnazială și că nu vrea ca aceasta să aibă probleme.

În plus, a spus ea, este vorba despre o întreagă clasă de părinți implicați. „Nu sunt eu împotriva doamnei Blându, suntem o clasă întreagă”.

Femeia a povestit la Digi24 că a mers la ședință hotărâtă să înregistreze discuția, deoarece învățătoarea a avut „un comportament constant agresiv, a vorbit urât”. În aceste condiții, femeia chiar intenționase să-și mute fiica la altă școală.

„Doamna nu mai are niciun viitor în învățământ din punctul meu de vedere, trebuie să luăm în vedere atitudinea părinților care pot ajuta la aspecte din învățământ, s-a demonstrat că și colegii de la acea școală, și de la inspectorat au acționat cu toată corectitudinea. Aici este un mare 'dar', trebuie să înțeleagă și părinții că până la urmă avem de-a face cu un învățământ gratuit, prin Constițutie, nu sunt obligați să contribuie cu bani”, a spus și Marius Nistor, Președintele executiv al Federației sindicale Spiru Haret.

________________________

Actualizare 12.35: Conform raportului comisiei de disciplină, decizia de demitere în cazul învățătoarei Dana Blându intră în vigoare de azi, potrivit lui Mihai Bragu, reprezentantul consiliului local.

Actualizare 12.25: Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, a declarat la Digi24: „Decizia este corectă. Ce cred că e greșit este termenul groaznic de lung la care s-a luat decizia. Ar fi trebuit să se decidă în primele 48 de ore, legea permitea. Nu cred că învățătoarea mai are un viitor în învățământ”.

Actualizare 12.22: Învățătoarea Dana Blându a fost demisă, în urma ședinței Consiliului de Administrație de la Școala nr. 10.


La Școala nr. 10 a ajuns Gabriel Ispas, coordonatorul proiectului anticorupție în școli și membru al Corpului de Control al ministrului Educației.

Acesta va participa la ședința Consiliului de Administrație în care de va decide ce sancțiuni va primi învățătoarea, dacă aceasta va fi găsită vinovată de acuzațiile care li se aduc.

Tot astăzi, părinții elevilor au depus trei cereri la secretariarul școlii, în care ce să li se spună ce s-a întâmplat cu banii pe care i-au dat până acum pentru fondul școlii și pentru rechizite.

Un părinte a declarat astăzi că a dat, până acum, în jur de 100-200 de lei. Întrebat cine cerea acești ani, el a explicat: „Venea profesorul cu manualul și ne spunea: ăsta trebuie luat pentru dezvoltarea intelectuală. Dacă cumpară 15-20 de parinți si pe urma încep să dea teme, ceilalți 8 sau 5 copii, li se va spune: nu v-ați făcut temele”.

Învățătoarea Dana Blându, care a fost înregistrată jignind părinți și cerând bani mai mulți pentru cadouri, nu se simte vinovată și nu are de ce să își dea demisia, a declarat joi seară avocatul acesteia.

Referitor la acele cadouri, nu vă putem spune prea multe lucruri. Au fost cerute de către părinti, care din proprie inițiativă au strâns sumele de bani necesare. Un buget derizoriu, totuși, de câțiva zeci de lei, câteva sute de lei, 200 de lei dacă nu mă înșel, care totuși s-au împărțit la un număr destul de mare de personal. Vorbim și de personalul de pază și de cel admnistrativ. Vreo 20 de persoane. Asta însemnând o ciocolată, o felicitare”, a explicat avocatul.

El a mai precizat că părinții au cerut mutarea învățătoarei la o altă clasă sau la altă școală, dar că acesta nu se simte cu nimic vinovată și nu are de ce să își dea demisia.

Între timp, au apărut noi înregistrări în care învățătoarea îi certa pe părinţi pentru faptul că nu aduc cadouri consistente pentru personalul şcolii. Îi jigneşte şi le reaminteşte faptul că şcoala la care învaţă copiii lor este una „de fiţe”.

Pe de altă parte, directoarea Camelia Fercu de la școala numărul 10 din București și-a dat demisia. Începând de la 13 ianuarie ea nu va mai ocupa această funcție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri