Ancheta „cadouri pentru învăţătoare”. Părinţii chestionaţi de inspectori „au fost instruiţi cu privire la ce atitudine trebuie să aibă”

Data publicării:
invatatoare-1

Părinţii rup tăcerea în cazul învăţătoarei de la Şcoala 10 care a fost filmată când cerea bani pentru cadouri de Crăciun. Unii dintre ei condamnă atitudinea dascălului, alţii susţin că astfel de sume date pentru daruri nu sunt ceva ieşit din comun într-o instituţie de învăţământ.

Dana Blându, învăţătoare la Şcoala nr. 10 Maria Rosetti din Bucureşti. Foto: Digi24

Părinţii copiilor încearcă să facă lumină în cazul învăţătoarei de la Şcoala nr.10 din Capitală. Mama unui elev spune că i s-au cerut sute de lei pentru dotarea şcolii şi daruri pentru profesori: „Ni s-au cerut bani, în general pentru sprijinul educaţiei, (imprimantă) multifuncţională, în repetate rânduri, nu bani pentru cadouri ci cadouri, iar când am venit cu aceste cadouri s-a exprimat nemulţumirea că nu sunt consistente. În total, de la începutul anului, am dat undeva la 600 de lei.

Părintele unui alt elev o contrazice însă: „Banii adunaţi au fost 500 de lei, nu pentru cadouri, ci pentru tot anul şcolar. Fondul clasei a fost 500 de lei de copil. Pentru cadouri efectiv, au fost 26,5 lei alocaţi pentru cadouri de Crăciun de copil.(...)Suntem un grup de 16 părinţi din 20 care susţin învăţătoarea în continuare. De ce? Pentru că copiii o iubesc, realitatea este alta decât ceea ce s-a prezentat, pentru că această înregistrare nu ştim cum s-a făcut şi de către cine, pentru că şi aici avem dubii în privinţa autenticităţii ei”, a declarat părintele la Digi24.

O echipă a Inspectoratului Municipiului Bucureşti a chestionat 60 de părinţi ai elevilor Şcolii nr.10 ca să verifice dacă aceştia au dat sau nu bani profesorilor. „Am convocat într-un mod distinct câte doi părinţi de la fiecare clasă, am administrat chestionare, interpretăm din punct de vedere sociologic rezultatele acestor chestionare. Am audiat şi câţiva părinţi care separat au vrut să ne spună şi alte aspecte”, a declarat Ştefan Pacearcă, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Potrivit unuia din părinţii intervievaţi, chestionarul cuprindea între opt şi zece întrebări.

Un alt părinte a declarat însă că părinţii au fost „atent” selecţionaţi: „Ni s-a spus că părinţii au fost selecţionaţi spre a participa la această adunare prin tragere la sorţi. În opinia mea, nu este adevărat, pentru că 98% dintre participanţi erau deja instruiţi cu privire la ce atitudine trebuie să aibă”, a afirmat acesta.

Rezultatele chestionarului urmează să fie făcute publice de Inspectoratul Municipiului Bucureşti în câteva zile.

Învăţătoarea Dana Blându de la Şcoala 10 este anchetată de inspectorii şcolari după ce un părinte a înregistrat-o şi a făcut publice imagini în care aceasta le reproşa că au dat prea puţini bani pentru cadourile de Crăciun ale profesorilor şi personalului auxiliar. Inspectoratul Şcolar Bucureşti a făcut şi o plângere la Parchet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri