Copiii bătuți la grădiniță merg la psiholog

Data publicării:
ioana neagu-directoare flipper-gradinita abuz 10INQ Octav

Poliţiştii vor fi nevoiți să aștepte aproximativ două luni raportul de evaluare psihologică a celor şase copii agresaţi de directoarea grădiniţei din cartierul Cotroceni. Psihologii au primit misiunea să desluşească prin ce au trecut copiii cu vârste între un an şi șase ani în timpul orelor de program la grădiniţă, dar şi care sunt urmările agresiunilor. Specialiştii spun că este o misiune dificilă mai ales că acum copiii nu mai au încredere în altcineva decât în părinţi.

„Neapărat este nevoie de intervenţie. A observat anumite lucruri, copilul are tendinţa să vorbească foarte tare chiar dacă noi în spunem să vorbească mai încet, fetiţa se supără destul de uşor, fetiţa nu se poate rupe de noi”, a declarat Arthur Așa, tatăl unei fetițe agresate de directoarea grădiniței.

Părinţii au fost sfătuiţi de specialişti ca dincolo de expertiza cerută de poliţişti să meargă în continuare la psiholog, mai ales că faptele de agresiune pot avea efecte nedorite asupra copiilor în viitor.

„Este un copil cu dificultăţi de integrare şcolară, un copil cu o stimă de sine scăzută pentru că în toate aceste pedepse este vorba de umilirea copilului. Prin orice pedeapsă pe care o dai tu ca adult îl umileşti. Tu ca adult faci un abuz de autoritate, ai un ascendent prin poziţia de încredere şi de putere pentru că el nu poate să se protejeze împotriva unui adult”, a declarat psihologul Andreea Biji de la Asociația „Salvați Copiii”.

Poliţiştii o cercetează pe directoare pentru rele tratamente aplicate minorilor, dar şi pentru infracţiuni economice după ce oficialii inspectoratului şcolar au descoperit că grădiniţa funcţiona ilegal. Părinţii plăteau pentru grădiniţă în fiecare lună între 800 şi 1100 de lei în funcţie de programul ales. Ei spun că directoarea a montat camere de supraveghere în grădiniţa din Cotroceni cu un singur scop.

„Încă din vara trecută voia să deschidă un nou sediu în cartierul Floreasca, iar camerele au fost puse în această idee. Să se mute în Floreasca şi să supravegheze şi activitatea din Cotroceni”, a dezvăluit un părinte.

Directoare grădiniţei din Cotroceni plănuia să deschidă o nouă grădiniță în cartierul Floreasca, îm condițiile nici pentru prima unitate nu avea documentele legale de funcţionare.

Cercetată sub control judiciar, directoarea are acum interdicţie să părăsească ţara, dar şi să ia legătura cu părinţii sau educatoarele care au făcut plângere la poliţie.

Citiți și: 
Directoarea grădiniței din Cotroceni, sub control judiciar
Violență la grădiniță |Părinții unui copil și un fost angajat au depus plângeri. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri