Colegiul Kiriţescu. Diriginta care a cerut bani pentru bănci a fost sancţionată cu avertisment

Data publicării:
kiritescu 2

„Cei de clasa a XI-a, ca şi voi, care anul trecut au zugrăvit clasa, şi-au luat diverse chestii. Că aşa e acolo, acolo se poate comunica. Anul asta îşi cumpără bănci... Nu vreţi, nu vreţi, n-am ce sa va fac. Dacă vrea majoritatea, fac bănci doar pentru cine vrea, iar celorlalţi, pe cuvântul meu, aduc toate jegurile şi vă aşez în ele”, le-a spus diriginta unor elevi de la Colegiul „Costin Kiriţescu”. Dialogul a fost înregistrat de o elevă şi făcut cunoscut luni, în exclusivitate la Digi24.

Ancheta internă declanşată după ce o elevă a făcut publică această înregistrare a stabilit că declaraţiile profesoarei de matematică au fost scoase din context.

„Se constată că, în mass-media, au ajuns unele materiale incomplete, care nu sunt în conformitate cu realititatea din această unitate de învăţământ”, a declarat Loredana Popescu, directorul Colegiului „Economic Kiriţescu”.

Profesoara Vasilica Dumitrescu, acuzată de elevi că i-ar fi ameninţat să dea bani pentru bănci, a primit, totuşi, un avertisment. Nu se ştie însă pentru ce.

Consiliul de Administraţie a stabilit că nici sesizarea unei mame care acuza că a fost nevoită să îşi transfere copilul la altă şcoală în momentul în care a refuzat să mai dea banii ceruţi de diriginte nu este fondată. Femeia spune că plătise dirigintei peste 420 de lei în acest semestru.

„În momentul în care nu am mai putut să dau bani, copilul meu era ridicat oră de oră de doamna Gina Barbu în faţa clasei, ea îl făcea prost, nesimţit, că suntem o familie de ţigani şi să spună părinţilor că nu o să-l mai primească la şcoală şi să-l transferăm că nu mai poate să facă parte din această clasă”, a mărturisit mama elevului.

Urmează ca astăzi să fie prezentate şi rezultatele anchetelor realizate de Inspectorat atât la Colegiul „Costin Kiriţescu”, cât şi la Liceul „Nicolae Iorga” şi la Şcoala „Sfântul Andrei” din Bucureşti. Controalele au fost începute după ce la Ministerul Educaţiei au fost depuse mai multe sesizări că în aceste şcoli profesorii cereau părinţilor bani pentru fondul clasei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri