Elevii, fără manuale școlare. Școala începe cu o recapitulare 

Data publicării:
manuale religie

"Este regretabil ca s-a ajuns în această situaţie. Facem un apel la toţi cei implicaţi în licitaţia privind manualele de a soluţiona cât mai rapidcontestaţiile, astfel încât elevii să poată beneficia de manuale în cel mai scurt timp. Este imperios necesar, avand în vedere că sunt unităţi de învăţământ care nu mai au manuale deloc sau care sunt într-un stadiu avansat de deteriorare pe care nu le pot folosi, deoarece s-a schimbat programa la clasele primare şi este nevoie de manuale noi", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI.)

Potrivit lui Simion Hancescu, este evident că la mijloc sunt interese financiare, dar, în opinia sa, asta nu justifică situaţia în care s-a ajuns, având în vedere că cei care au de suferit sunt copiii.

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru, a declarat joi, tot pentru MEDIAFAX, că lipsa noilor manuale pentru clasele I şi a II-a nu este o situaţie plăcută, iar elevii nu pot învăţa după manuale vechi, dar programa nouă va fi respectată şi în primele zile se va face recapitulare.

Elevii claselor I şi a II-a nu vor învăţa după manualele vechi

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că lipsa noilor manuale pentru clasele I şi a II-a nu este o situaţie plăcută, iar elevii nu pot învăţa după manuale vechi, dar programa nouă va fi respectată şi în primele zile se va face recapitulare. "Noi aşteptăm decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi a Ministerului Educaţiei Naţionale. Un lucru este clar: potrivit unei note a Ministerului Educaţiei, elevii claselor I şi a II-a nu vor învăţa după manualele vechi", a spus inspectorul general şcolar al Capitalei.

Constantin Trăistaru a adăugat că oricum în prima săptămână de şcoală elevii fac recapitulări, probabil şi în a doua săptămână, iar profesorii ar putea organiza orele după programele şcolare noi deja existente. "Nu putem pune pe bănci manualele vechi, potrivit unei note transmise de către Ministerul Educaţiei Naţionale. Oricum, prima săptămână este de recapitulare, poate şi a doua. Cert este că nu e o situaţie plăcută pentru copiii de clasa I şi a II-a lipsa acestor manuale de pe bănci", a mai spus inspectorul general şcolar al Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri