Hotelierii cer ca noul an şcolar să înceapă la 15 septembrie. Ministerul Învăţământului: Educaţia e prioritară, nu turismul

Data publicării:
plaja vacanta litoral - GettyImages - 21 iulie 2015-1

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Nedea, a declarat, într-o conferinţă de presă, că hotelierii au solicitat prelungirea vacanţei de vară, astfel încât şcoala să înceapă la 15 septembrie. “Am trimis acum două luni o adresă către colegii de la Ministerul Învăţământului, explicându-le impactul major pe care îl are această vacanţă de vară. Din păcate, ieri am primit răspunsul, nu a fost unul pozitiv. Ne-au spus că educaţia e prioritară, nu turismul, dar că se vor gândi la aspectele semnalate de noi”, a afirmat Anca Nedea.

Hotelierii solicită ca în 2017 vacanţa de vară să înceapă pe 15 iunie, ei afirmând că în acest an gradul de ocupare în această perioadă este mai scăzut deoarece elevii încheie anul şcolar spre finalul lunii.

“Faptul că s-a prelungit anul şcolar cu zece zile, până pe 26 iunie, se simte. În anii trecuţi pe 15 iunie, 18 iunie practic aveam hotelurile pline. Era prima serie în care ne intrau turişti şi aveam hotelurile cu un grad de ocupare de 80-85 la sută. Anul acesta sigur datorită vacanţei care vine pe 26 iunie probabil cu 27 iunie încep primele serii care vin pe litoral. Sigur acum avem un grad de ocupare pe care nu ar trebui să-l mai spunem undeva pe la 30, 40, 50 la sută. Sperăm ca în minivacanţa de Rusalii să ajungem la un grad de 70 la sută, grad de ocupare pe anumite hoteluri însă dacă vorbim de lunile iulie şi august cel puţin în Mamaia putem spune că lucrăm cu casa închisă. Nu cred că vom mai avea locuri la vânzare cel puţin pe staţiunea Mamaia”, a declarat, în conferinţa de presă, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri