Încep înscrierile la bacalaureat. Pentru prima sesiune termenul este 31 mai

Data publicării:
bacalaureat mediafax-1

Pentru prima sesiune, absolvenţii se pot înscrie până pe 31 mai. Ei trebuie să completeze o cerere-tip, în format electronic, care cuprinde datele de identificare a candidatului şi lista disciplinelor de examen pentru care acesta a optat. 

Examenul va începe în data de 10 iunie, cu proba orală la limba şi literatura română, care va dura până pe 12 iunie. Între 12 şi 14 iunie, elevii vor susţine testarea la limba maternă.

Evaluarea competenţelor digitale este programată în perioada 17-21 iunie. Examenul va continua cu evaluarea cunoştintelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, care va avea loc între 25 şi 28 iunie.

Testele scrise vor începe în data de 1 iulie, cu limba şi literatura română, urmată pe 2 iulie, de proba la limba maternă, iar pe 3 iulie de proba obligatorie a profilului. Examenul scris la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie.

Notele vor fi afişate pe 8 iulie, iar până la ora 16.00, elevii nemulţumiţi pot depune contestaţiile. Rezultatele finale vor fi aflate pe 12 iulie.

Elevii care nu vor reuşi să treacă de prima sesiune mai au o şansă la examenul din toamnă, pentru care înscrierile sunt programate între 15 şi 19 iulie.

La nivel naţional, 200.000 de elevi sunt aşteptaţi să se înscrie în acest an la examenul de bacalaureat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri