Noi audieri în cazul fraudei de la bac. Adjunctul directoarei de la „Dimitrie Bolintineanu” s-a prezentat la Poliția Capitalei

Data publicării:
Rezultate bacalaureat-Mfax

Directorul adjunct al Liceului „Dimitrie Bolintineanu”, Ștefan Lungulete, a ajuns, în acestă dimineață, la Poliția Capitalei, iar audierile sunt în desfășurare. Asta după ce anchetatorii i-au mai audiat pe profesorii supraveghetori și pe membrii comisiei de evaluare, dar și peste 100 de elevi ai liceului din Capitală.

Fosta directoare a unităţii de învăţământ, Costica Vărzaru, este în continuare în arest. Este singura persoană faţă de care s-a început urmărirea penală în acest dosar.

Potrivit unor surse din interiorul anchetei, aproximativ 10.000 de lei s-ar fi strâns de la elevii dispuși să ofere sume de bani sau alte „atenții” profesorilor, pentru a fi ajutați în timpul probei scrise la Limba și literatura română de la bacalaureat. Rețeaua ar fi fost organizată de directoarea Liceului „Dimitrie Bolintineanu”.

Directoarea Liceului „Dimitrie Bolintineanu”, din Bucureşti, a fost reţinută pentru 24 de ore, sub acuzația de trafic de influență.

Procurorii au stabilit că, în perioada mai-iunie, în calitate de director al Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti, Costica Vărzaru, a pretins şi a primit sume de bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa pe lângă membrii Comisiei de bacalaureat din Centrul de examen al unităţii de învăţământ, astfel încât aceştia „să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe parcursul desfăşurării examenului”.

Costica Vărzaru a afirmat că nu i s-ar fi spus vreodată că banii ar fi fost necesari pentru mituirea membrilor comisiei sau pentru câştigarea bunăvoinţei acestora.

„Nu am iniţiat niciun act la strângerea banilor. Nu eu am gestionat această situaţie, ci comitetul de părinţi. Am fost informată de către reprezentanta comitetului de părinţi că există această sumă strânsă, în principal pentru asigurarea unui minim protocol”, a declarat ea în faţa judecătorilor.

Profesoara a adăugat că în ziua primei probe ea nici măcar nu a fost în liceu.

„Eu nu am promis nimănui că voi furniza unora dintre elevi soluţiile. S-a discutat cu vicepreşedinta comisiei pentru un minim de ajutor acordat tuturor elevilor, într-o minimă măsură. Nu să ia notele cele mai mari, dar cât să treacă. Note de trecere”, a mai spus ea în faţa instanţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri