REZULTATE BAC 2013. Mai multe medii de 10 după contestații

Data publicării:
bac-4

2.000 de absolvenţi de liceu au obţinut diploma de bacalaureat, în urma contestaţiilor depuse la notele obţinute iniţial la examen. Rata de promovare la nivel naţional a crescut astfel cu doar un procent. Patru absolvenţi au obţinut, după recorectare, media 10.  

Peste 5.900 de contestaţii au fost făcute, doar în Capitală. Cele mai multe, peste 2.000, au fost la română, iar aproape 1.500 la matematică. Afişarea rezultatelor nu a adus însă bucurie tuturor liceenilor care au susţinut bacalaureatul.

La Liceul Sportiv din Buzău o elevă se consideră nedreptăţită şi după recorectarea tezei.

„Am făcut contestație și tot 3,50 am luat. Mi-am făcut o recalculare acasă și îmi ieșea peste 7”, se plânge aceasta.

O parte din liceenii care nu au reuşit s-au resemnat şi îşi construiesc alte planuri de viitor.

„Vreau să dau la o postliceală. Pentru că sunt destule la care nu trebuie bac. Măcar mai înveţi căte ceva”, spune Ciprian Dedu, absolvent de liceu.

Au fost însă și cazuri fericite. Contestația făcută i-a transformat în absolveți cu bacalaureatul luat. Este și cazul Dianei, de la Colegiul Național Spiru Haret. 80 de sutimi peste nota iniţială au fost suficiente pentru ca planurile pentru facultate să nu fie spulberate.

Din cei aproape 176.000 de elevi care au dat examenul de bacalaureat, peste 99.000 au reuşit să obţină o medie peste şase.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri