Student exmatriculat pentru criticile aduse Universității de Arhitectură din București. Reacția instituției

Data publicării:
student

Dragoş Alexandru a studiat patru ani să devină arhitect. Anul trecut, nemulţumit de condiţiile oferite de Facultatea de Arhitectură din Bucureşti s-a hotărât să strângă semnături pe o plângere adresată Ministerului Educaţiei.

Într-o scrisoare de 20 de pagini, tânărul a reclamat: săli prea mici, prea multe cursuri care duc la un program de 10-12 ore zilnic şi materii învechite.

Am strâns vreo 700 de semnături. După trei săptămâni, o lună, am primit o înştiinţare că am fost exmatriculat”, povestește Dragoş Alexandru.

Reise faptul că au fost deranjaţi de atitudinea critică şi de faptul că acesta a afişat un comportament neadecvat pentru normele şi regulamentele universității, un motiv demn de epoca de piatră”, spune Cristi Popescu, preşedintele ANOSR.

Conducerea Facultăţii de Arhitectură spune, însă, că decizia are legătură şi cu acte de indisciplină ale tânărului.

Studentul a acționat într-un anumit fel vizavi de regulamentele și standardele școlii, iar aceasta a fost decizia”, afirmă Marian Moiceanu, decan.

În argumentarea deciziei, conducerea Universităţii i-a reproşat studentului şi că şi-ar fi dezinformat colegii.

Scrisoarea a fost postată de site-uri de socializare. Studenții au făcut diverse comentarii, au știut ce au semnat tot timpul”, afirmă Cristina Popa, avocata studentului exmatriculat.

„Nu mi s-a părut un motiv clar de a-l exmatricula, că a depus o plângere la Minister”, spune unul dintre studenți.

„Consider că și el poate ar fi trebuit să își exprime nemulțumirile în cadrul Facultății”, adaugă un alt student.

Fostul student a dat în judecată Universitatea de Arhitectură şi a cerut să fie lăsat să îşi termine studiile. Iar ministrul Educaţiei a trimis o echipă de control la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”.

„Vom analiza elementele și dacă dreptatea aparține studentului, sigur că Ministerul este obligat, prin lege, să vegheze la repunerea în drepturi a respectivului student”, declară Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Tânărul cere în instanţă şi despăgubiri de 10.000 de euro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri