Acuzații de corupție cu ajutoare sociale la Primăria condusă de Marian Vanghelie. Ce spun locuitorii din sectorul 5

Data publicării:
marian

Trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu sunt infracţiunile pe care procurorii suspectează că le-ar fi săvârşit angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi mai mulţi bucureşteni.

Procurorii au descins în sediul Primăriei Sectorului 5 încă de la primele ore ale dimineţii. Au stat ore în şir în birourile Direcţiei de Asistenţă Socială, unde au căutat o serie întreagă de documente.

Potrivit anchetatorilor, opt persoane ar fi convins mai mulţi locuitori ai sectorului 5 că le pot obţine ajutoare sociale pentru că ar fi avut influenţă în Primărie. În schimbul intervenţiilor pentru acordarea ajutoarelor, cei opt le cereau beneficiarilor o parte din banii primiţi. Oamenii veniţi astăzi să se intereseze de ajutoarele de la primărie se plâng şi ei de neregulile din instituţie.

„Este o hoţie în sectorul 5.... Se ia numai jumate- jumate. De exemplu, dacă 10 milioane (1.000 de lei – n.red.) ia un om, cinci milioane trebuie să îl dea afară”, spune un locuitor din sectorul 5.

Sunt foarte mari şmecherii. Sunt cel puţin 30-40 de persoane din Ferentari care strâng buletine la oameni care nu au niciun fel de boli şi au maşini de fiţe dintre care iau ajutoare de urgenţă. Şi noi care suntem bolnavi cu adevărat, cu acte în regulă, noi nu putem să beneficiem”, acuză o femeie în vârstă.

Doi care au fost, pe care i-am văzut şi i-am cunoscut, le-a dat imediat, dar le-a dat din casierie”, acuză o femeie.

Primarul sectorului 5 nu exclude eventuale nereguli.

Poate o fi un caz atipic. Nu vreau să mă pun eu acum, sunt 40 de persoane la Direcţia Socială, nu pot să ştiu exact toate detaliile”, declară Marian Vanghelie, primarul sectorului 5.

Edilul spune că percheziţiile sunt legate de ajutoarele de urgenţă pe care Primăria sectorului 5 le dă de 14 ani. În acest an, respectivele ajutoare au fost încasate de apoximativ 30.000 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri