Acuzații noi în dosarul „Gaze ieftine”

Data publicării:
ioan niculae mediafax

Procurorii DIICOT au decis să extindă urmărirea penală și pentru infracțiunile de delapidare și complicitate la delapidare. Ca atare, zeci de persoane care s-au aflat în conducerea Romgaz, a Ministerului Economiei şi a Autorităţii pentru Reglementarea Energiei ar trebui să ajungă în faţa anchetatorilor. Până acum, în acest dosar se vorbea doar de infracţiunile de complot şi subminare a economiei naţionale.

Săptămâna trecută a fost audiat chiar Ioan Niculae, despre care procurorii spun că ar fi beneficiat de aceste gaze ieftine. Milionarul a negat orice implicare. Totuși, anchetatorii spun că între 2006 şi 2010, Adriean Videanu şi Varujan Vosganian, foşti miniştri ai Economiei, au ajutat firmele celui mai bogat român să primească gaze la un preţ la care compania de stat ieşea în pierdere. Iar pierderea e de 300 de milioane de lei.

Mai mult, în acest dosar urma ca Alina Bica, fosta șefă DIICOT, să-i dea o mână de ajutor lui Ioan Niculae pentru a tergiversa ancheta până la prescripție. Informația a apărut în ordonanța DNA prin care s-a format cel de-al doilea dosar pe numele fostului șef DIICOT.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri