Adrian Năstase a mai scris o carte în închisoare

Data publicării:
andrei nastase si cazacu

El a fost prezent, alături de fiul lui Adrian Năstase, Andrei, la Curtea de Apel București, acolo unde magistraţii au luat din nou în discuţie contestaţia procurorilor anticorupţie împotriva variantei de contopire a pedepselor dispusă de Tribunalul Bucureşti. În urmă cu o lună, magistraţii tribunalului au respins cererea anchetatorilor ca Adrian Năstase să primească şi un spor de pedeapsă de un an.

„Am încercat să convingem judecătorul că fiecare argument al Parchetului legat de aplicarea unui spor de pedeapsă nu are corespondent nici în cele două dosare, și nici în hotărârea judecătorului fondului, care a fost o hotărâre corectă, aplicată legale și cu o concluzie importantăp, că nu e necesar sporul de pedeapsă”, a declarat Cazacu.

„Cred că argumentele noastre au fost mai penetrante, sperăm să convingem pe dna judecator că soluția de la fond e corectă și ne pregătim pentru cea de-a doua perioadă, când, după ce comisia de eliberare condiționată își va da acordul, vom incepe procedurile de punere in libertate”, a mai spus avocatul.

La rândul său, Andrei Năstase a declarat că tatăl său este nerăbdător să ajungă acasă. „Ne-am fi bucurat mai mult ca de ziua lui să ne strângem acasă și să o serbăm decât la penitenciar, dar ne vom bucura indifent de situație.  

Pe 4 ianuarie, Comisia penitenciarului Jilava a decis să-i acorde lui Adrian Năstase avizul pozitiv pentru eliberare condiţionată motivând, între altele, faptul că a scris lucrări științifice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri