Averea lui Adriean Videanu a fost pusă sub sechestru

Data publicării:
adriean videanu la diicot

Actualizare 11:30: Procurorii DIICOT au pus sub sechestru averea fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu. 

Sunt proceduri normale, firești, n-aș putea să vă dau detaliile, cauza se judecă de către domnii procurori. Nu vrem să facem acum justiție prin televiziuni. Eu sunt primul interesat să dau toate informațiile pe care le am astfel încât să se lămurească cauza în speță”, a spus Adriean Videanu la ieșirea din sediul DIICOT.

Acesta a declarat că nu îl deranjează că i s-a pus întreaga avere sub sechestru, pentru că se consideră nevinovat.

„Pe mine nu mă deranjează absolut nimic atâta timp cât mă consider vinovat”, a adăugat fostul ministru.

„Prin Ordonanţele din datele de 24 şi 26 septembrie 2013, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de 277.000.000 lei, asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând învinuitului Videanu Adriean:

- un imobil situat în localitatea Snagov, judeţ Ilfov,

- 3 apartamente situate în municipiul Bucureşti,

- un apartament situat în localitatea Mamaia, judeţ Constanţa.

În cauză s-a mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor deţinute în conturile deschise la 2 unităţi bancare pe numele învinuitului precum şi a sumelor datorate acestuia cu titlul de dividende de către 2 societăţi comerciale.

De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului a unui număr de 66.906 acțiuni deținute de către înv. Videanu Adriean la trei societăți comerciale.

Facem precizarea că faptele învinuitului sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie”, se arată în comunicatul DIICOT.


Fostul ministru al Economiei a ajuns în jurul orei 11 la DIICOT.

Nici eu și nici domnul Vosganian nu suntem vinovați”, a spus Adriean Videanu în urmă cu puțin timp.

Fostul ministru al Transporturilor, Adriean Videanu, a fost pus sub acuzare de procurori în urmă cu aproape trei săptămâni. Măsura dispusă de procurorii DIICOT vine după ce preşedintele Traian Băsescu a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală penală pentru Adriean Videanu şi pentru Ovidiu Silaghi. Cele două cereri au fost transmise ministrului Justiţiei având în vedere solicitările procurorului general din 2 septembrie, respectiv 6 septembrie. Totodată, preşedintele a înştiinţat şi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul în care DIICOT a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Videanu şi Vosganian este desprins din cel în care, în decembrie 2011, procurorii au început urmărirea penală în cazul a 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Săptămâna trecută, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a publicat pe blogul său o serie de note adresate Comisiei juridice şi plenului Senatului, în care solicită parlamentarilor să nu voteze cererea de urmărire penală a sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri