Arestată pentru corupție. Fostă judecătoare, avere nejustificată de 50.000 de euro

Data publicării:
euro mediafax-9

Inspectorii de integritate au descoperit că între 2008 şi 2009, magistratul, acum suspendat din funcţie de CSM, a realizat din venituri salariale peste 480.000 de lei, însă a cheltuit peste 660.000 de lei.

ANI a sesizat Comisia de control a averilor din Capitală, iar în cazul în care raportul va rămâne definitiv, suma va fi confiscată de stat.

Viorica Dinu este arestată din luna martie, fiind acuzată că a cerut 10.000 de mii de euro de la mai multe persoane, pentru a da soluţii favorabile în mai multe dosare penale.

În 15 martie, Viorica Dinu și colega ei Antonela Constache, de la Tribunalul Bucureşti, acuzate de trafic de influenţă şi luare de mită, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Viorica Dinu şi Antoanela Costache, care urmau să decidă în cazul eliberării condiţionate a fostului premier Adrian Năstase, fuseseră reţinute pentru că ar fi luat bani de la interlopi ca să le dea pedepse mai uşoare.

Judecătoarea Viorica Dinu și Antonela Costache, de asemenea arestată, voiau să discute despre banii pentru rezolvarea favorabilă a unor dosare în lifturile Tribunalului Bucureşti întrucât ofiţerii anticorupţie le-au spus, în discuţii private, că în lifturile de aluminiu nu se pot face interceptări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri