Astăzi se judecă recursul celor trei suspecţi în dosarul tablourilor furate din Olanda

Data publicării:
tablou rotterdam

Astfel, în timpul ședinței de judecată, avocaţii celor trei suspecți vor încerca să-i convingă pe judecători să dispună cercetarea în libertate a clienţilor lor.

Mama unuia dintre ei, Olga Dogaru, a dat o declarația a în care a recunoscut că ea este cea care a ars cele șapte tablouri. Ea a mai povestit că le-a îngropat într-un cimitir, fiind ajutată de iubita fiului său.

După câteva zile ea a dezgropat sacul cu tablouri și l-a pus pe foc. Anchetatorii așteaptă rezultatul expertizei de la Muzeul Național de Istorie, pentru a se stabili cu exactitate dacă tablourile au fost într-adevăr arse.

Românii suspectaţi că au furat cele şapte tablouri din Olanda au ajuns la Muzeul Kunsthal din întâmplare, spun anchetatorii. Radu Dogaru, Eugen Darie şi Adrian Procop, trei dintre suspecţi, au căutat pe sistemul GPS din maşină muzee din Rotterdam unde erau expuse obiecte de artă. Au ajuns însă la Muzeul de Istorie a Naturii din oraş, unde nu au găsit decât exponate naturale, apoi s-au reorientat.

Cei trei au mers pe jos până la locuința lui Radu Dogaru și s-au întors după mașină în dimineața zilei de 16 octombrie 2012. Atunci au și dus gențile cu tablouri în locuința lui Radu Dogaru și le-au pus într-o debara. Ulterior, cei doi au plecat spre Belgia, însă au decis până la urmă să aducă tablourile în România.

Radu Dogaru, Olga Dogaru, Alexandru Bitu, Eugen Darie, Adrian Pricop și Petre Condrat sunt ultimii care au văzut cele șapte picturi, evaluate la peste 200 de milioane de euro, spun polițiștii. Ei ar putea primi pedepese de până la 15 ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri