Surse: Premierul se operează astăzi în Turcia

Data publicării:
ACUZATII PONTA CU INFOGRAFII MEDIAFAX-2

 

Foto: Mediafax FOTO

ACTUALIZARE 11.08. Premierul nu a fost prezent astăzi la DNA deoarece se operează în Turcia. Declarația a fost făcută de avocata lui Victor Ponta, care s-a prezentat în această dimineață la Direcția Anticorupție, potrivit unor surse.

Victor Ponta s-a accidentat recent la baschet, iar medicii de la Spitalul Militar i-au recomandat o intervenție chirurgicală, pe motiv că ar avea un ligament rupt.

Citiți și:

VIDEO. Victor Ponta, şchiopătând la Summit-ul de la Tirana

Premierul este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel").

Faptele reținute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte însemnată din sumele obținute de către SCA "Șova și Asociații" de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, deși nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare dintre cele două case de avocatură.

În același dosar, procurorii mai spuneau că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale). Faptele ar avea legătură cu funcția de prim-ministru. Conform DNA, el este acuzat că l-a desemnat pe Dan Șova ca ministru pentru Relația cu Parlamentul, ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine și ministru al Transporturilor, în condițiile în care premierul ar fi beneficiat în trecut de foloase din partea acestuia și de dreptul de folosință gratuită a unui autoturism.

Pentru aceste din urmă trei acuzații de conflict de interese, DNA a sesizat Camera Deputaților pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de Victor Ponta, dar parlamentarii au dat vot negativ cererii DNA, astfel că, în acest caz, Victor Ponta rămâne cu imunitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri