Bloggeri din închisoare. S. O. Vântu, mesaj pentru politicieni: "Investiţi în puşcării, investiţi în viitor!"

Data publicării:
Sorin Ovidiu Vintu crop - mfax

Cel mai recent nume important intrat în cercul scriitorilor pe blog este Sorin Ovidiu Vântu. Aflat acum pentru a doua oară în închisoare, omul de afaceri și-a făcut blog și anunță că va povesti cum este construit sistemul de putere din Romania și cine îl conduce cu adevărat. Mai mult, îi îndeamnă pe politicieni să investească în penitenciare.

„Domnilor, investiţi în puşcării, investiţi în viitor! Mai devreme sau mai târziu, veţi scrie alături de mine la celebra revistă a penitenciarului!”, a scris Sorin Ovidiu Vântu, pe sov.ro.

Sorin Ovidiu Vântu este închis de la începutul acestui an, fiind condamnat la doi ani de închisoare pentru favorizarea infractorului.

Un cunoscut al scrisului online este şi Dan Voiculescu. Fondatorul PC îşi ocupă timpul în închisoare cu scrieri despre evenimentele politice, deciziile pe care le-au luat magistraţii în dosarul în care a fost condamnat, averea pe care o are, dar nu uită nici să îşi atace adversarii.

„La demnitate, onoare şi curaj nu am renunţat, nu renunţ şi nu voi renunţa. În plus, mă bucur în continuare de cele mai de preţ libertăţi: libertatea de exprimare şi libertatea de conştiinţă”, a scris Dan Voiculescu.

Sorin Roşca Stănescu este cel mai activ scriitor din închisoare. Nu trece zi fără să posteze ceva pentru pe blogul personal. Ba chiar sunt zile în care are şi două postări la interval de câteva ore. Temele principale ale discuţiilor sunt politicienii şi anchetele magistraţilor. Politicianul are de „Magistraţii sunt obligaţi să joace la liber impus. Tot sub presiunea unor oameni politici. Ca să promoveze. Ca să nu retrogradeze”, a scris Roşca Stănescu.

Cel care a dat tonul acestor scrieri online a fost fostul premier Adrian Năstase. Chiar şi după ce a terminat de executat cele două pedepse, acesta a continuat să păstreze legătura cu cititorii de pe pagina persoanlă. Mai mult, Adrian Năstase a publicat şi mai multe cărţi şi lucrări ştiinţifice care i-au micşorat pedeapsa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri