CSM cere verificarea procurorilor care au decis neînceperea urmăririi penale în peste 100 de dosare ale lui Bercea Mondial

Data publicării:
crop CSM-1

ACTUALIZARE 13.17. Plenul CSM şi-a însuşit concluziile raportului Inspecţiei Judiciare, care arată că afirmaţiile făcute de Bercea Mondial la adresa preşedintelui ICCJ, Livia Stanciu, şi a procurorului şef al DNA, Codruţa Kovesi, afectează independenţa justiţiei.


Doar 2 din cele 120 de dosare ale lui Sandu Anghel au fost soluţionate.

Horaţius Dumbravă a cerut plenului CSM să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la faptul că la parchetele din judeţul Olt s-au dat soluţii de neîncepere a urmăririi penale în peste 100 de dosare de evaziune fiscală ale lui Bercea Mondial.

Nu pot să nu mă gândesc de ce s-a ajuns aici. O sută de dosare, aşa spune presa, au fost mătrăşite de către organele judicare din Olt, la condamnatul Bercea. Noi nu facem nimic? Noi trebuie să vedem dacă este aşa. Este admisibil aşa ceva? Trebuie să facem mai departe un pas”, a spus Horaţius Dumbravă.

Solicitarea a fost făcută în contextul în care membrii CSM au discutat azi despre asumarea raportului Inspecţiei Judiciare în care s-a decis că Bercea Mondial a afectat independenţa justiţiei.

Inspecţia Judiciară din cadrul CSM a concluzionat că afirmaţiile făcute de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, cu privire la presupuse fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, şi şeful DNA, Codruţa Kovesi, sunt nefondate şi au afectat grav independenţa justiţiei şi imparţialitatea sistemului judiciar.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri