Casa Regală: Sperăm că justiţia va soluţiona în cel mai just și rapid mod cazul principesei Irina

Data publicării:
principesa irina1 1

 

„Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoștință cu profundă tristețe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa. Majestatea Sa și întreaga Familie Regală speră că justiția americană și instanțele Statului Oregon vor soluționa în cel mai just și mai rapid mod cu putință acest caz”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I.

Regele Mihai I speră, de asemenea, ca prezumția de nevinovăție să funcționeze, „așa cum este legal și moral, de la început și până la sfârșitul acestui nefericit eveniment”, se mai arată în comunicat.

Principesa Irina, fiica regelui Mihai, şi soţul ei, John Wesley Walker, au fost arestaţi joi în Statele Unite pentru organizarea unor lupte de cocoşi.

John Wesley Walker, fost ajutor de şerif în Coss County, şi Irina Walker au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi la ferma lor din apropiere de Irrigon, în statul american Oregon, în perioada 1 aprilie 2012 - 19 mai 2013, potrivit procurorului.

Potrivit acuzării, luptele implicau zeci de cocoşi, echipaţi cu cuţite sau alte obiecte tăioase ataşate de picioare, luptând până la moarte într-un sport sângeros interzis în prezent în 50 de state americane.

Un arbitru supraveghea luptele şi concesionarii vindeau bere şi mâncare, iar cei care administrau acţiunea luau 10 procente din sumele pariate, potrivit acuzării.

John şi Irina Walker - împreună cu vecinii lor David Sanchez, 29 de ani, şi Aurelia Garcia Mendoza, 33 de ani, şi prieteni din Hermiston, Mario „El Cuba” Perez, 62 de ani, şi Jose Luis Virgen Ramirez, 48 de ani - au fost acuzaţi de operarea unor jocuri de noroc ilegale şi de sacrificarea ilegală a unor animale prin luptă la ferma soţilor Walker din Morrow County.

Pentru fiecare cap de acuzare, ei riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri