Cătălin Harnagea, la Digi24: Perchezițiile au vizat contractul cu EADS

Data publicării:
caTALIN HARNAGEA

PERCHEZIȚII. Cătălin Harnagea a precizat că perchezițiile au vizat exclusiv dosarul EADS și nu au avut legătură cu dosarul Microsoft. Firma la care e acționar a avut timp de doi ani un contract de consultanță cu EADS în proiectul pentru securizarea frontierelor. Contractul a fost încheiat la sfârșitul anului 2005 - începutul anului 2006 și s-a derulat pe o perioadă de aproape doi ani, adică nu a durat până la închiderea proiectului.

Percheziții DNA în dosarul MICROSOFT. Vizați: Cătălin Harnagea, fost șef SIE, Dorin Cocoș, Remus Truică sau Dinu Pescariu

PERCHEZIȚII. Fostul șef al SIE a precizat că a pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele solicitate referitoare la contractul de consultanță încheiat cu EADS, iar perchezițiile s-au încheiat.

Contractul Ministerului de Interne cu EADS, pentru securizarea frontierelor, s-a ridicat la 500 de milioane de euro, apoi a fost suplimentat cu încă 200 de milioane de euro în 2009. 

Traian Băsescu: Firme și persoane din dosarul Microsoft se găsesc în dosarul EADS. Povestea contractului de 1,3 miliarde de euro care nu ne-a dus în Schengen

PERCHEZIȚII. Cătălin Harnagea spune că nu știe ce vor să afle procurorii, dar recunoaște că este normal ca aceștia să ceară documente de la toate firmele care au avut legături cu EADS.

„Probabil că există o legătură între Microsoft și vânzarea de licențe și celălalt contract (cu EADS - n.r.), dar probabil că există pe firme românești sau pe firme care au achiziționat sau au vândut anumite produse”, a declarat fostul șef al SIE, rugat să comenteze afirmațiile procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, care a spus că există persoane și firme care apar atât în dosarul Microsoft - unde prejudiciul se ridică la 60 de milioane de euro - și dosarul EADS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri