Cererile de urmărire penală în cazurile O. Silaghi şi A. Videanu, transmise la DNA şi DIICOT

Data publicării:
Ovidiu silaghi-Mediafax Foto-Gabriel Petrescu 1-2

Procurorul-șef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis cererile de urmărire penală pe numele foștilor miniștri la DNA și DIICOT și a precizat că astfel se va putea crea cadrul procesual ca să se administreze probe.

„Exista o o formalitate în sensul de procedură care trebuie urmată, pentru că dreptul în sine presupune proceduri. Nu am făcut decât să respectăm procedura”, a spus Tiberiu Niţu, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, citat de Mediafax.

Procurorul general al Românei a precizat că se aşteaptă şi răspunsul de la Senat în cazul cererii de urmărire penală pentru ministrului Economiei Varujan Vosganian.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a solicitat vineri procurorului general să îl sesizeze pe președintele Traian Băsescu pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, acuzat de trafic de influență. Cererea vine ca urmare a demisiei lui Ovidiu Silaghi din funcția de deputat.

Ulterior, procurorul general i-a solicitat șefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Ovidiu Silaghi, ca urmare a cererii DNA. 

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a transmis ministrului Justiţiei cererile pentru începerea urmăririi penale pentru Adriean Videanu şi Ovidiu Silaghi și a înștiințat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri