Adrian Năstase condamnat. Cine sunt judecătorii care au dat decizia în dosarul Zambaccian

Data publicării:
dosare instanta crop mediafax 1

Apărarea lui Adrian Năsase a invocat motive pentru schimbarea magistraților care au luat decizia definitivă în dosarul Zambaccian.

Completul de cinci judecători ai instanței supreme din dosarul Zambaccian sunt: Ionuţ Matei (preşedinte), Ioana Bogdan, Cristina Rotaru, Agela Dragne, Luminiţa Zglimbea. Ei au luat decizia în unanimitate.

Dintre cei cinci, doi sunt cei pe care avocații îi doreau schimbați: Ionuț Matei, cel care a condus completul și este în prezent unul dintre vicepreședinții instanței supreme, și Ioana Bogdan. Ei au mai judecat în dosare ale lui Adrian Năstase, respectiv în „Trofeul Calității”, în primă instanță, când au hotărât că îl comdamne pe fostul premier la doi ani de închisoare cu executare, motivând că a fost, la începutul anilor 2000, „personificarea corupției la nivel înalt”. Decizia a fost ulterior atacată, însă a fost menținută.

În ceea ce o provește pe Ioana Bogdan, avocații au invocat faptul că judecătoarea nu putea fi imparțială, din moment ce a fost procuror și consilier al fostului procuror-șef al DNA, în perioada în care instrumenta dosare care îl vizau pe Adrian Năstase.

Membrii completului

- Ionuţ Matei a condus completul de trei judecători care l-a condamnat pe fond la doi ani de închisoare cu executare a lui Adrian Năstase în dosarul „Trofeul Calităţii”. A votat pentru condamnare.

- Ioana Bogdan a făcut parte din completul care a dispus condamnarea pe fond a lui Adrian Năstase în dosarul „Trofeul Calităţii”. A votat pentru condamnare.

- Cristina Rotaru a făcut parte din completul care a dispus condamnarea pe fond a lui Adrian Năstase în dosarul „Trofeul Calităţii”. A votat pentru achitare.

- Luminiţa Zglimbea a făcut parte şi din completul care a dispus achitarea lui Adrian Năstase în dosarul Mătuşa Tamara. A votat pentru achitare.

- Angela Dragne a făcut parte şi din completul care a dispus achitarea lui Adrian Năstase în dosarul Mătuşa Tamara. A votat pentru achitare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri