Conducerea SRI va fi audiată în Parlament

Data publicării:
COLDEA -MFAX-1

 VIDEO Daniel Savu, la Digi24

Senatorul PSD, Daniel Savu, membru al Comisiei de control a SRI, a anunţat în direct la Digi24 că şeful SRI va fi audiat în Parlament. Însă, spune el, acuzaţiile Elenei Udrea în privinţa implicării directorului interimar Florian Coldea într-o campanie împotriva sa trebuie anchetate de Parchetul Militar.

Elena Udrea: Puterea vine de la SRI. Acolo sunt informații despre „scheletele din dulap”. La fel era și pe vremea lui Băsescu

„Noi putem să vedem dacă în perioada în care Elena Udrea spune că SRI şi-a încălcat atribuţiile şi s-a implicat în politică, trebuie să vedem dacă s-a întâmplat ceva. Sunt nişte afirmaţii, nu ştiu cum să le probăm. Restul, ce îl acuză personal pe Coldea trebuie probat în fata Parchetului Militar. Coldea este ofiţer de carieră. Afirmaţiile Elenei Udrea care îl privesc pe Coldea pot fi verificate doar de Parchetul Militar. Noi, Comisia, nu îl putem ancheta pe Coldea”, a declarat Daniel Savu.

Șeful interimar al SRI, Florian Coldea, reclamat la DNA. Elena Udrea îi aduce acuzații extrem de grave

„O să îl audiem pe Coldea şi o să îi punem întrebări în privinţa afirmaţiilor Elenei Udrea din perspectiva legalităţii SRI. Nu putem să facem o anchetă pe care trebuie să o facă procurorii militari”, a adăugat Savu.

În legătură cu demisia lui George Maior de la conducerea SRI, Daniel Savu a declarat că în Parlament trebuie să se ia act, acela fiind momentul de la care demisia devine operaţională.

Victor Ponta, reacţie la acuzaţiile Elenei Udrea: 99% din ce spune ea sunt lucruri fanteziste

„Nu e nevoie de decret prezidenţial că e numit Coldea, prin lege interimarul devine conducător dacă nu mai avem şef”, a precizat senatorul PSD.

Teodor Atanasiu. Cu siguranţă, Comisia de Control a SRI se va întruni cât mai repede

Prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu, a spus că nu a "simțit" o implicare a SRI în campania electorală pentru prezidențiale.

VIDEO Teodor Atanasiu

Totodată, întrebat fiind dacă va fi convocat Florian Coldea la audieri la Comisia de Control SRI, Atanasiu a răspuns: "Cu siguranță, în lumina ultimelor declarații și a ultimelor scandaluri, Comisia de Control a SRI probabil că se va întruni cât mai repede posibil să discutăm aceste aspecte. Dar majoritatea aspectelor nu sunt de competența Comisiei, ci de competența organelor de cercetare penală, și cred că se va deschide și un dosar de cercetare, ca să vedem dacă cele declarate sunt adevărate sau nu, și dacă sunt adevărate cine se face vinovat. Fiindcă noi, Comisia, nu o să putem să facem o cercetare penală așa cum ar putea să facă Parchetul. Noi vom putea face, prin metodele noastre specifice, doar o verificare de încălcare a legalității în actul de desfășurare a activității SRI".

Vasile Blaga: Prea multe bârfe în interviu

Vasile Blaga a calificat drept „bârfe” afirmaţiile făcute de Elena Udrea.

VIDEO Vasile Blaga

„Până ieri, şi DNA, şi SRI îşi făceau treaba, acum dacă au o problemă nu mai sunt în regulă. Nu pot fi de acord. Bârfe, prea multe bârfe în interviu. Eu nu am simţit că domnul Coldea s-a implicat pentru noi sau că s-ar fi implicat împotriva noastră domnul Maior. Sunt poveşti”, a susţinut, la rândul său, Vasile Blaga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri