Cristian Tudor Popescu: Eliberarea lui Adrian Năstase, percepută de mase ca un fel de scuză a justiției

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

„Eliberarea este percepută la nivelul masei, unde nu există subtilități juridice, ca un fel de scuză a justiției față de Adrian Năstase. Adică: să ne iertați, poate și noi am cam exagerat. O astfel de imagine în legătură cu Adrian Năstase se răsfrânge pozitiv din punct de vedere al votului către Ponta şi partidul său”, a apreciat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că fostul premier. „iese în rezultat rentabil”. „Dacă sinuciderea lui Adrian Năstase, de la prima arestare, ar fi fost dusă la bun sfârșit, era o afacere foarte proastă pentru domnul Năstase. Pentru că, până la urmă, nu se dovedește, câtuși de puțin, o afacere rea pentru domnul Năstase această perioadă petrecută în detenție”, a apreciat jurnalistul.

„Domnia sa iese mult înainte de termenul inițial, iese cu statutul pe care și l-a clamat tot timpul, de deținut politic. Nu și-a recunoscut niciodată vinovăția penală. Și, dacă facem socoteala banilor pe care i-a realizat în raport cu timpul pe care l-a petrecut în penitenciar, iese în rezultat rentabil”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.  

Pe de altă parte, C. T. Popescu a apreciat că legea privind eliberarea condiționată „este aberantă”.„Legea respectivă este aberantă. Am mai scris lucrul acesta, în legătură cu cărțile, lucrările științifice, cursurile pe care le-ar ţine un deţinut și care ar duce la scurtarea pedepsei şi la eliberare. Adrian Năstase, de pildă, a fost condamnat pentru că nu scria lucrări ştiinţifice? Pentru că se încăpățâna să nu țină cursuri? Nu. A fost condamnat pentru furt din banul statului, pentru corupție. Rezultă că dacă domnul Năstase își făcea, în continuare, meseria de profesor de drept în pușcărie și scria niște tratate, rezultă de aici că dânsul și-a corectat apucăturile pentru care justiția l-a condamnat? Nicidecum”, a explicat jurnalistul.   

ADRIAN NĂSTASE VA FI ELIBERAT CONDIŢIONAT. Decizia a fost luată astăzi de Tribunalul Ilfov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri