D. Dragomir, la DNA: „Eu calc în urmele elefanților și pot să-mi rup glezna nevinovat”

Data publicării:
dumitru dragomir dna

Șeful Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), chemat în calitate de martor la sediul Direcției Naționale Anticorupție, a dat detalii despre legătura sa cu cei implicați în dosarul care îl vizează pe directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, și s-a declarat nevinovat.

Sorin Alexandrescu a fost audiat azi de procurorii anticorupție. El este acuzat de șantaj și, în urma audierilor, a fost reținut. Directorul Antena TV Group a fost ridicat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și a fost dus la audieri la sediul DNA din Capitală, iar vineri va fi prezentantat instanței cu propunere de arestare preventivă.

„Am fost chemat în calitate de martor, am dat răspunsul la toate întrebarile”, a spus șeful LPF. Rugat să detalieze ce a fost întrebat, Dumitru Dragomir a replicat: „Dacă aș fi atât de deștept încât să țin minte toate întrebările astea, vă dați seama că nu aș fi pe aici pe la DNA”.


„Scopul eu nu pot să-l spun acum, că este treaba procurorilor, treaba judecătorilor, lupta este între doi elefanți, iar eu calc în urmele elefanților și pot să-mi rup glezna nevinovat. Este treaba lor, este șantajul lor, unul pe altul, nu știu care, dar să nu mă bage pe mine în chestia asta pentru că eu nu am greșit din punct de vedere legal cu nimic, nu am încălcat legile cu nimic, nu am încasat eu sau vreun membru al familiei mele sau vreo firmă de-a mea vreun leu din vreun contract, ca să fie foarte clar”, a declarat Dumitru Dragomir la ieșirea de la audieri.

„Domnul Ciuvică a venit cu un contract care era rupt din context, pentru că la acel contract sunt adendumuri, vreo două, trei. Vreau să vă spun că firma care a făcut contractul cu RCS-RDS este creditoare și este gaj la bancă... Deci a fost o asociere între două firme, una care a venit cu peste 11 milioane, firma mea, și firma RCS-RDS, care a venit cu peste 20% la sută. Pentru asta RCS-RDS lua 15% pe o perioadă de zece ani sau aproape zece ani și în ultimii ani lua întregul câștig al asocierii și atunci unde este neregula? Unde este? Înseamnă că eu nu am voie nici să mă uit pe cablu la RCS-RDS, că sunt incompatibil dacă sunt preşedinte la Ligă”, a comentat Dumitru Dragomir.

„Afară de asta, vreau să vă mai spun ceva care să-nțelegeți acest lucru: Antena 1 a fost în consorțiu cu RCS-RDS, iar dvs, majoritatea, ați fost martori la licitația făcută de case de avocatură, Consiliul Concurenței, poliție, judecătorie, presă, toată presa și în direct la televiziune”, a spus șeful LPF.

Întrebat dacă a mers să vorbească cu adminsitratorul RCS-RDS, la rugămintea Antena Group, Dumitru Dragomir a negat.

„Nu am mers. I-a spus lui Sorin Alexandrescu: du-te mă de aici cu vaca, ce treabă am eu cu Bendei, eu și asa sunt în relații proaste și cu Bendei (Ioan Bendei - n.r.) și cu Oprea. (Alexandru Oprea – n.r.) Eu eram amic cu Sorin Alexandrescu, venea mai toată ziua la mine, i-am mai făcut niște facilități, a mai întârziat cu plățile la Ligă și așa mai departe. N-am știu de ce m-au băgat pe mine în lupta asta în lupta asta a elefanților, ca n-am eu nicio vină. Măcar dacă luam vreun frăncuț, ceva, spuneam, sau descoperea cineva treaba asta”, a conchis Dumitru Dragomir.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri