Alina Bica și fostul șef al ANAF Şerban Pop au fost arestați preventiv

Data publicării:
colaj alina bica serban pop 1

 

Şerban Pop, fost şef al ANAF - FOTO Agerpres

ACTUALIZARE 17.11. Fosta șefă a DIICOT Alina Bica și fostul șef al ANAF Șerban Pop au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.


Procurorii susţin că Horia Simu ar fi încercat să se victimizeze în faţa lor, în momentul în care a povestit despre presiunile la care l-a supus şeful de atunci al Fiscului.

Suma de 1,5 milioane de euro despre care baronul cuprului spune că i-a fost cerută de Şerban Pop nu a fost confirmată de nicio altă persoană audiată.

„Şerban Pop i-a precizat că dacă nu e de acord să dea suma de 1,5 milioane euro, va fi arestat şi urmărirea penală se va extinde şi asupra soţiei sale. Cum nu şi-a implicat niciodată soţia în afaceri, de teamă, şi-a dat acordul remiterii sumei de bani în următoarele trei luni, aşa cum precizase Pop Şerban." - declaraţia lui Horia Simu.

Procurorii au reuşit să probeze doar o parte din afirmaţiile milionarului. Acesta ar fi lăsat de înţeles că banii rezolvă orice.

Martor: H. Simu a oferit o sumă de bani

Simu Horia a avut întotdeauna o atitudine de siguranţă, exprimându-se de faţă cu mai multe persoane că dosarul va fi rezolvat cu soluţie de netrimitere în judecată. În acel context, Simu Horia ar fi gesticulat în sensul că ar fi oferit o sumă de bani, pe care a remis-o sau urma să o remită conducerii DIICOT" - precizează un martor.

230.000 de euro ar fi fost daţi lui Şerban Pop şi Alinei Bica pentru clasarea dosarului instrumentat de DIICOT.

Este suma despre care anchetatori susţin că au probat-o. Interesant este rolul pe care îl avea fostul şef al Fiscului: cel de intermediar al şpăgii. La Şerban Pop au rămas 210.000 euro.

Şefa DIICOT ar fi încasat 17.500 de euro, iar consilierul acesteia, transformat în denunţător, 2.500 de euro. Ionuţ Mihăilescu ar fi primit, spune el, de la fostul şef al Fiscului şi un ceas Rolex, puţin uzat, pentru a-i aminti Alinei Bica de dosarul care trebuia clasat.

Şefa DIICOT ar fi încasat banii chiar în apartamentul său din centrul capitalei. La scurt timp, ar fi început să facă presiuni asupra procurorului de caz. În cele din urmă a repartizat dosarul altui subaltern.

"La sfârşitul lunii iunie 2014, pe un ton ridicat, numita Bica Alina Mihaela mi-a cerut să dau o soluţie deoarece este sub monitorizarea Inspecţiei Judiciare şi, mai mult, a insistat şi mi-a reproşat că, dacă nu pot da soluţie înseamnă că nu sunt procuror DIICOT." - declaraţia procurorului de caz.

Acesta este cel de-al treilea dosar în care fosta şefă DIICOT, Alina Bica, este acuzată de fapte de corupţie.

Citiţi şi

O nouă și „fabuloasă” perspectivă asupra mitei, de la avocata Alinei Bica

Alina Bica şi un fost şef al ANAF, reţinuţi de DNA


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri