DNA a dispus controlul judiciar pentru Nicuşor Constantinescu

Data publicării:
NICUSOR CONSTANTINESCU 2297253-Mediafax Foto-Cristi Cimpoes

 

Controlul judiciar în cazul preşedintelui CJ Constanţa înlocuieşte măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile, dispusă în ianuarie, anterior intrării în vigoare a noilor coduri, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Noua măsură va intra în vigoare la expirarea interdicţiei, respectiv din 13 februarie.

Controlul judiciar este o măsură preventivă prevăzută de noul Cod de procedură penală, necesară în scopul împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală.

În perioada în care se va afla sub control judiciar, Nicușor Constantinescu trebuie să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie sau la organul desemnat cu supravegherea, ori de câte ori este chemat, să informeze cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului întocmit de poliţie şi, să nu părăsească România fără încuviinţarea prealabilă a procurorului, acesta având şi interdicţia de a deţine sau folosi arme.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Nicuşor Constantinescu pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, Nicuşor Constantinescu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, "în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste cinci milioane euro)".

Procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanţa au anunţat, în 15 ianuarie, că Nicuşor Constantinescu are interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

O zi mai târziu, el a cerut întreruperea măsurii, solicitarea fiind acecptată.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a fost, din 23 până în 31 ianuarie, la Spitalul Stanford din California, pentru investigaţii medicale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri