DOSARUL MICROSOFT. Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru au fost eliberați

Data publicării:
gabriel sandu dna -crop-mediafax-1

ACTUALIZARE 18.02. Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru au fost eliberați. Ei vor fi cercetați în dosarul Microsoft sub arest la domiciliu. Cei doi nu au făcut declarații la ieșirea din arestul Poliției Capitalei.

________________________________

Procurorii anticorupție au cerut o măsură mai blândă în ceea ce-i privește pe cei doi suspecți din dosarul „Microsoft”, după ce aceștia au cerut la începutul acestei luni să dea declarații complete în dosar.

Pe de o parte, Gabriel Sandu le-a spus procurorilor că în anul 2009 a fost de acord să accepte o sumă de bani de aproape 3 milioane de euro de la omul de afaceri Claudiu Florică pentru a aproba prelungirea contractelor dintre statul român și Microsoft.

Fostul ministru avea nevoie de această sumă de bani pentru a-și acoperi o parte din cheltuielile făcute pentru susținerea campaniei electorale a PDL la alegerile prezidențiale din acel an. El a mai recunoscut că nu de puține ori a mai plătit către PDL diverse sume de bani pentru a-și asigura susținerea politică și menținerea în funcția de ministru al Comunicațiilor.

Citiți și: Gabriel Sandu susţine că și-a plătit funcția de ministru în guvernul Boc. Reacțiile foștilor lideri PDL

Și omul de afaceri Nicolae Dumitru a colaborat cu procurorii. El a spus că a apelat la cererea lui Dinu Pescariu și la ajutorul omului de afaceri Alexandru Bittner pentru a încheia pentru prima oară contractele dintre Microsoft și statul român, în anul 2004.

Așadar, judecătorii au acceptat cererea de eliberare a lui Gabriel Sandru și Dumitru Nicolae. În ceea ce-i privește pe ceilalți doi inculpați, Gheorghe Ștefan și Dorin Cocoș, ei rămân în arest preventiv.

Citiți și: Dosarul Microsoft. Răcoarea celulelor dezleagă limbile suspecților. Reapare numele lui Bittner

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri