Dan Adamescu a fost arestat preventiv. El a fost adus la Arestul Poliţiei Capitalei

Data publicării:
dan adamescu retinere dna mediafax-2

ACTUALIZARE 15.50. Dan Adamescu a fost ridicat de la locuinţa sa şi dus în Arestul Poliţiei.

ACTUALIZARE 15.40. De la instanţă, Dan Adamescu - liber întrucât îi expirase ordonanţa de reţinere - s-a prezentat la Arestul Poliţiei Capitalei, dar nu a fost primit, întrucât nu fuseseră îndeplinite procedurile.

Concret, după emiterea unui mandat de arestare, hotărârea trebuie redactată şi trimisă poliţiştilor, pentru ca aceştia să o pună în executare.

Doar în baza acestui mandat de executare a hotărârii judecătoreşti poate avea loc încarcerarea.

În consecinţă, Dan Adamescu a plecat acasă, unde la scurt timp au ajuns şi poliţiştii. Aceştia au fost primiţi în imobil.


În jurul orei 13.30, ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui a expirat, astfel că Dan Adamescu a putut părăsi sala de judecată, el rămânând însă în incinta instituţiei.

Decizia de astăzi poate fi contestată.

Din ordonanța de reținere, întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în cursul lunii decembrie 2013, inculpatul Adamescu Grigore Dan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaților Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul București - Secția VII Civilă, pentru ca în schimb, magistrații să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era inculpatul Adamescu Grigore Dan.

Sumele de bani au fost remise de către Adamescu Grigore Dan unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societățile din grup, prin virament bancar .

Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Adamescu Grigore Dan a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru „servicii juridice”.

Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal, și în aceeași zi banii au fost ajuns în contul soției intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior, din contul soției, suma de bani.

Intermediarul, practician în insolvență, a remis suma de 15.000 euro judecătorului Stanciu Ion, imediat după deschiderea procedurii insolvenței SC BAUMEISTER S.A., coordonată de inculpatul Adamescu Grigore Dan, respectiv în luna decembrie 2013.

În același context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei Rovenţa Elena,în vederea pronunțării unei soluții favorabile, respectiv în sensul respingerii contestațiilor celorlalți creditori, soluția având ca efect imediat și desemnarea unui alt lichidator judiciar „agreat”, potrivit DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri