Dan Adamescu, urmărit penal

Data publicării:
adamescu

Actualizare 13.38. Avocatul despre care polițiștii bănuiesc că s-a sinucis, săptămâna aceasta, ar fi jucat rolul de intermediar între familia Adamescu și judecătorii Elena Rovența și Ion Stanciu. Mai exact, banii plecau de la o reprezentantă a societății comerciale pentru care se intervenea la cei doi magistrați către avocat. Suma era mascată drept onorariu pentru reprezentare juridică. Avocatul scotea banii din cont și îi înmâna unui lichidator judiciar. Acesta din urmă era legătura dintre familia Adamescu și cei doi judecători. 

Actualizare 13.28. Potrivit procurorilor DNA, în cursul lunii decembrie 2013, Dan Adamescu ar fi remis , prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaţilor Ion Stanciu şi Elena Rovența, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă, pentru ca în schimb, „magistraţii să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar” omul de afaceri.

Actualizare 12.36. Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele omului de afaceri Dan Adamescu.

Actualizare 10.19. Dan Adamescu a ajuns la sediul DNA, pentru a fi audiat. Deocamdată, omul de afaceri nu are nicio calitate în acest dosar.

____________________

Procurorii DNA au suspiciunea că una dintre controlate de omul de afaceri Dan Adamescu ar fi fost favorizată de doi dintre cei patru magistrați arestați în acest dosar: Elena Rovența și Ion Stanciu.

Judecatoarea Elena Rovența ar fi primit 10.000 de euro, prin intermediul unui lichidator judiciar, în timp ce la magistratul Ion Stanciu ar fi ajuns 15.000 de euro, dar și o rochie creată de un designer celebru pentru soția sa. Totul prin intermediul unui alt specialist în insolvență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri