Dan Voiculescu cere schimbarea judecătorilor în dosarul ICA

Data publicării:
dan voiculescu instanta 2 mediafax-4

Dan Voiculescu a venit la Tribunalul Bucureşti, la secţia de contencios administrativ, apelând la magistratul care poate să anuleze acte administrative date de altă instituţie, în cazul de faţă Curtea de Apel Bucureşti. Dan Voiculescu a contestat acea decizie a Colegiului de Conducere de la Curtea de Apel Bucureşti prin care au fost numiţi doi judecători ce formează completul de judecată în dosarul Institutului de cercetări alimentare. Dan Voiculescu vrea să obţină suspendarea acelui document, pentru a schimba magistraţii din acel complet, în special pe judecătoarea Camelia Bogdan despre care Dan Voiculescu a spus că i-a respins toate cererile invocate în faţa instanţei de judecată.

Până acum, Dan Voiculescu şi alţi inculpaţi din dosar a făcut cerere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a obţine strămutarea dosarului ICA. Acele cereri au fost iniţial respinse. Deocamdată, Tribunalul Bucureşti nu a fixat niciun termen pentru judecarea acestei noi solicitări.

În cazul de faţă, o instanţă inferioară ar trebui să judece o decizie luată de o instanţă superioară, respectiv Curtea de Apel Bucureşti. Potrivit legilor, se poate obţine suspendarea efectelor deciziei date de conducerea Curţii de Apel Bucureşti, privind numirea celor doi judecători în completul de judecată. Asta ar putea face ca acel complet să fie numit ilegal, pentru că există o decizie de suspendare. Potrivit juriştilor chestionaţi de Digi24, acel proces ar putea merge mai departe, pentru că există şi alte căi de atac pe care poate să le urmeze Curtea de Apel Bucureşti.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri