Din Liga Campionilor, la poliție. Cum și-a înșelat fotbaliștii fostul patron al echipei Urziceni? 

Data publicării:
dumitru

Acesta este bănuit de bancrută frauduloasă, pentru un credit de 30 de milioane de euro, cu care a început să construiască un cartier rezidenţial la marginea Bucureştiului.

Nu doar banca a fost păgubită, ci şi foştii fotbalişti ai echipei care s-a desfiinţat în 2011. 

Fostul patron al echipei de fotbal Unirea Urziceni a fost reținut

După ce a luat creditul, omul de afaceri Dumitru Bucşaru a oprit lucrările la cartierul rezidenţial şi a cerut insolvenţa firmelor lui.


Întregul cartier se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 120 de hectare, dar multe dintre străzi mai degrabă te trimit cu gândul la o zonă părăsită.

În vreme ce era apărat de creditori, adică nu plătea datorii, omul de afaceri ar fi făcut profit ilegal, spun anchetatorii. A vândut mai multe vile deşi doar lichidatorul judiciar avea voie să facă asta. Ca să nu ajungă pe mâinile acestuia, a vândut inclusiv mobilele din vile care aveau dotări la cheie.

Până în prezent, prejudiciul a fost estimat la 1,5 milioane de lei. Distrugerea a constat în înstrăinarea de bunuri reprezentând obiecte sanitare, uși, centrale termice pe care debitorul le-a vândut către alte persoane fără a le mai preda către lichidatorul judiciar”, a spus Roxana Vasile, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov. 

Omul de afaceri şi-a păcălit şi fotbaliştii. Jucătorilor de la Unirea Urziceni au câştigat titlul de campioni ai României în 2009 şi patronul le-a promis prime de 100.000 de euro. Le-a propus să le dea în locul banilor vile în complexul imobiliar „Green City”, unde o clădire era evaluată la 95.000 de euro. Unii fotbalişti au acceptat, dar au aflat apoi că locuinţele nu le aparţineau: erau puse gaj la bancă.

„Eu sunt unul dintre locatarii care stau aici şi trebuie să eliberez casa pentru că am fost oarecum păcălit de domnul Bucşaru. Am jucat fotbal la echipa lui şi suntem mai mulţi în situaţia asta. Am jucat fotbal. Ne-am înţeles la o anumită sumă pe care să mi-o oprească din salariu, să îmi plătesc casa. Şi m-am trezit că nu am niciun act...

Nu v-a dat acte pentru...?

Nu. Doar un precontract în care, efectiv, eu cad de fraier pentru că eu trebuia să ştiu că nu e valabil. Am avut încredere şi am rămas fără casă.

Aţi plătit o sumă mare?

Toată casa.

Ce înseamnă toată casa?

O sută... o sută douăsprezece mii a fost...

În acelaşi dosar sunt suspectate şi alte 5 persoane, parteneri de afaceri cu Dumitru Buşcaru.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri