Director în Antena Group, reținut de procurorii DNA

Data publicării:
director antena foto

Actualizare 20.05. Sorin Alexandrescu a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore. Procurorii vor înainta mâine instanței propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

„Nu pot să vă spun nimic, nici măcar aspectul procedurii nu pot să-l spun, absolut nimic, pentru că urmează o propunere în fața judecătorului și acolo vom face apărarea (...). Este vorba de judecătorie, nu știu la care judecătorie, e de competența judecătoriei, instanță inferioară. Nu pot să vă spun absolut nimic din dosar, pentru că, v-am spus, urmează o propunere care va fi examinată de judecător și în consecință apărarea va trebui să o pregătesc și să o fac în fața judecătorului”, a declarat Gheorghe Mateuț, avocatul lui Sorin Alexandrescu, după finalizarea audierilor de la DNA.

Posturile Antena 1 şi Antena 3 au relatat că dosarul pare să fie bazat pe o plângere făcută de RCS&RDS.

Audierea domnului Alexandrescu (...) a avut loc la iniţiativa unui reprezentant al companiei RCS-RDS, cu care Antena Group are deja o serie de litigii civile şi comerciale”, se arată într-un comunicat al Antena Group.


Actualizare 18.38. Și Dumitru Dragomir, audiat de DNA. El i-a evitat pe reprezentanții mass media, dar, cel mai probabil, șeful LPF este audiat în dosarul de șantaj care îl vizează pe Sorin Alexandrescu.

Directorul Antena TV Group a fost ridicat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și a fost dus la audieri la sediul DNA din Capitală.

A fost luată această măsură de procurori în urma unei plângeri făcute pe numele acestuia.

Este vorba de un litigiu comercial, respectiv de acuzații de natură comercială, privind un contract.

Potrivit comunicatului DNA, procurorii DNA efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de șantaj.

Conform rezoluţiei de începere a urmăririi penale, „în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, a constrâns un administrator al unei societăți comerciale să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de inculpat, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză”.

Inculpatului Alexandrescu George Sorin i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar dosarul a fost constituit ca urmare a denunţului părţii vătămate.

Sorin Alexandrescu a fost numit la conducerea Antena 1 în octombrie 2009, iar în decembrie 2010 a preluat conducerea Antena Group, care oprerează posturile Antena 1, Antena 2, Euforia și GSP TV, iar în septembrie 2011 a fost înlocuit din funcție, iar motivul care se comunica oficial se referea la finalizarea proiectului și a contractului agreeat. A revenit la șefia Antena Group în 29 martie 2012.

Mircea Toma, președinte ActiveWatch: „Practica șantajului este veche în industria media”

Mircea Toma, președintele agenției de monotorizare a presei ActiveWatch, a precizat că practica șantajului este veche în presă.

„Nu o să mă pronunț pe speța aceasta concretă, dar pot să spun că există o practică a șantajului în industria media, o practică veche, endemică, care foarte rar a ajuns în instanță. Sunt câteva cazuri judecate la Cluj și la Iași”, a spus Mircea Toma.

Analistul media Iulian Comănescu a evitat să se refere la acest caz contret privint posibile acțiuni de șantaj, însă a comentat starea actuală a presei.

„Ceea ce se știe este că, sigur, suntem pe o piață media în scădere, în care apar tot felul de semne de nervozitate. (...) Mai ales în cazuri litigioase pot apărea diferite simptome de genul cazului Alexandrescu”, a explicat analistul, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri