Directorul de Infrastructură din Primăria Capitalei, reţinut de DNA. El ar fi permis decontarea unor lucrări neefectuate la Pasajul Basarab

Data publicării:
primaria bucuresti

Mădălin Dumitru este acuzat de fals în declarații, efectuare de acte de comerț incompatibile cu funcția, delapidare, luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influență.

Anchetatorii au stabilit că deși avea obligația de a-și declara averea, el a făcut declarații false cu privire la veniturile realizate în perioada 2008 – 2013.

Astfel în declarația de avere din 4.11.2008, el nu a menționat venituri de 150.000 de euro obținute ca urmare a încheierii antecontractului de vânzare – cumpărare pentru un teren în suprafață de 217 m.p., situat în București.
În declarația de avere din 4.11.2010 nu a trecut venituri de 90.200 lei obținute din cesionarea părților sociale la SC Magistral SRL, al cărei reprezentant era.

În declarația de avere din 10.06.2013 nu a declarat veniturile obținute din închirierea închirierea unui imobil situat în orașul Voluntari şi a declarat în fals venituri în sumă de 500.000 lei și 150.000 euro obținute ca urmare a încheierii a trei antecontracte de vânzare – cumpărare.

După numirea în funcția de director al DGISP din cadrul Primăriei București, Mădălin Dumitru a continuat să administreze SC Precon SRL și SC Magistral SRL, el stabilind strategia de dezvoltarea a societăților indicând administratorului/directorului general proiectele ce trebuie dezvoltate, oportunitățile şi întreţinea relaţiile cu partenerii de afaceri.

În urma acestor activități incompatibile cu funcția, Mădălin Dumitru ar fi obținut foloase materiale necuvenite care constau în: 48.000 lei ridicată din casieria SC Precon SRL de administrator la solicitarea sa și depusă de acesta într-un cont indicat; costurile suportate de SC Precon SRL pentru angajarea unui șofer personal, pentru asigurarea folosinței mai multor autoturisme şi cele aferente abonamentelor telefonice pentru posturile utilizate de el și fiul său.

S-a stabilit, de asemenea că au fost obținute foloase și pentru alte persoane, reprezentând salarii aferente perioadei 20.10.2010 – 16.05.2013 (30 luni x 7.130 lei – 213.900 lei) și costurile aferente asigurării folosinței mai multor autoturisme.

În perioada 2009 - 2014, în calitate de director general în cadrul Direcției Generale Infrastructură și Servicii Publice (DGISP) din cadrul Primăriei Generale, președinte al comisiilor de evaluare, președinte al comisiei de recepție a lucrărilor, ar fi pretins și primit de la o societate comercială foloase necuvenite de peste 9.200 lei, constând în efectuarea unor lucrări de reparații/renovare/instalații, materialele necesare și obiecte electrocasnice pentru a-și exercita influența în vederea atribuirii, derularea în bune condiții a contractelor și pentru a aproba decontarea unor lucrări neefectuate.

Astfel, el ar fi creat premise pentru decontarea unor lucrări neefectuate, în valoare de 372.636 lei, la Pasajul Băneasa.

Prejudiciul în acest caz a fost recuperat.

Tot în perioada 2009 – 2014, Mădălin Dumitru ar fi primit de la reprezentanții a două firme două maşini (Mercedes şi BMV X6 )și alte foloase necuvenite în cuantum de circa 50.000 de euro și 9.000 lei, în vederea obținerii pentru acestea de lucrări în subcontractare, avize/aprobări, a efectuării plăților la timp. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri