Dorin Cocoș, reţinut într-un nou dosar, pentru o mită de 16 milioane de euro

Data publicării:
gabriel sandu si dorin cocos catuse DNA dosarul Microsoft - mfax

 

ACTUALIZARE 13.15. Procurorii DNA au dispus reţinerea lui Dorin Cocoş, pentru trafic de influență şi dare de mită, într-un nou dosar.

Dorin Cocoş şi Alina Bica (arestată preventiv într-un alt dosar pentru infracțiuni similare), la data faptelor membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., vor fi prezentaţi astăzi instanţei supreme cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, alături de Alin Cocoş, Adriean Videanu şi Ionuţ Mihăilescu.

Ieri, Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru Procurori a încuviințat luarea măsurii arestării preventive față de Alina Bica, cercetată pentru luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Procurorii susţin că în perioada ianuarie 2011 - 2012, Dorin Cocoș a promis, pretins și primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranșe, în schimbul influenței exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela și Diacomatu Sergiu (trimis în judecată în alt dosar) pentru asigurarea soluționării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr. 22714/FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafață peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei).

Pentru urgentarea soluționării dosarului de despăgubire cu numărul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, Dorin Cocoş a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 4425 metri pătrați, Alinei Bica.


Omul de afaceri Dorin Cocoș, arestat în dosarul Microsoft, a fost adus pentru audieri la DNA. Reamintim că fosta soție a lui Dorin Cocoș, Elena Udrea, a fost adusă joi la DNA, unde a stat aproximativ patru ore.

Potrivit unor surse judiciare, Dorin Cocoş a fost citat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a da declaraţii în dosarul fostei şefe a DIICOT Alina Bica disjuns din cel privind despăgubirea pentru un teren supraevaluat.

În acelaşi dosar, joi au fost reţinuţi Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocoş, preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, şi Florentin Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica.

Procurorii urmează să ceară instanţei supreme arestarea preventivă a celor trei, dar şi a Alinei Bica, aflată deja în arest în dosarul în care este judecată pentru despăgubirea ilegală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri