Dosarul care îl viza pe Laszlo Borbely a ajuns în instanță fără el

Data publicării:
borbely 1 -Mediafax Foto-Catalin Abagiu

Procurorii DNA Oradea au trimis în judecată trei persoane, printre care și pe consilierul personal al fostului ministru, pentru cumpărare de influență.

DNA a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul lui Borbely Laszlo, întrucât Camera Deputaţilor nu a încuviinţat urmărirea penală a fostului ministru al Mediului, în acelaşi dosar fiind trimişi în judecată fostul lui consilier şi doi administratori de firme, pentru cumpărare de influenţă.

„Având în vedere că, la data de 11.09.2012, plenul Camerei Deputaților a respins cererea procurorilor DNA de încuviințare a urmăririi penale (încuviințare necesară din cauză că, la acea dată, numitul Borbely Laszlo deținea calitatea de ministru și pe cea de deputat) în cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale față de numitul Borbely Laszlo pentru două infracțiuni de trafic de influență și pentru fals în declarații”, precizează DNA.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea i-au trimis în judecată pe Ioan Ciocan, administrator al societăţii Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, şi pe Anton Petru Molnar, administrator de fapt al societăţii Azimut Com Acăţari, ambii fiind acuzaţi de cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar va fi judecat şi Szabolcs Szepessy, consilier personal al lui Borbely Laszlo, în perioada în care acesta a fost ministru al Mediului şi Pădurilor, fiind acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Satu Mare.

În aprilie 2012, Codruţa Kovesi, atunci procuror general al României, declara că administrarea probatoriului în ceea ce îl priveşte pe fostul ministru al Mediului Borbely Laszlo nu va putea fi realizată în lipsa avizului Parlamentului pentru începerea urmăririi penale.

În 11 septembrie 2011, Camera Deputaţilor a respins solicitarea de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru Borbely Laszlo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri